Cercar

Infantils recomanats


RIONÉ, Joan. L'Amic. Tarragona: Piscina, un petit oceà, 2015.RECEPTES PARES I2 PIS

Aquesta narració d’estructura circular sembla que jugui amb les paraules per presentar-nos la història del Menut “un nen de vuit anys, dos mesos i vint-i-tres dies d’edat. Vesteix amb samarreta curta i banyador mullat. Fa un metre vint-i-sis centímetres d’alçada, pesa vint-i-cinc quilos i té un trenta-dos i mig de peu, si fa no fa.” És estiu i tot i que s’ho passa bé anant a la platja , construint castells de sorra i fent volar baldufes està avorrit. Tot canvia quan un noi de la colla dels grans, el Tonet,  “se li acosta, el mira i, sorprenentment, el convida a provar la canya de pescar nova.” Tots dos encetaran una bonica història d’amistat  en la que compartiran tardes de pesca, manualitats, passejos per la pineda fins que...

M’ha agradat molt la manera de narrar la història, com ens presenta al protagonista, el seu avorriment, i com canvia tot a partir d’un petit gest d’apropament d’un altre noi que li ofereix amistat, una amistat que intuïm que no és desinteressada ja que per entremig hi ha l’Aineta, la germana del Menut, una noia que li provoca “pessigolletes” al Tonet, i que encara que no ho sembli ha estat pendent del seu germà.

Us recomano aquest àlbum de Piscina, un petit oceà, una editorial tarragonina que treballa amb molta qualitat tant els textos com les il·lustracions i l’enquadernació. Cada àlbum que presenten és una petita obra d’art que apel·la directament als nostres sentits i sentiments. I aquest que avui tinc a les meves mans és una delícia, us n’enamorareu quan l’obriu i aneu llegint aquesta història d’amor i amistat.


PAVÓN, Mar. Inseparables. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, cop. 2015. RECEPTES PARES I1 TRA

De vegades hi ha àlbums que t’emocionen perquè expliquen una història dura amb imaginació i tendresa. Això és el que fa Inseparables on a través de la història d’unes sabates, que evidentment naixen per ser dues i inseparables, viurem moments d’alegria i de tristor. 

La història comença amb una nena embadalida mirant un aparador amb sabates, escollint les que més li agraden, aquelles que un cop posades sent que estan fetes per ella; amb elles posades  fa curses, salta, balla, etc. Però un dia una de les sabates es trenca i tot i que l’altra està bé, cal llençar-les totes dues.  I així continua el camí de les sabates que fan cap al contenidor de la brossa, on senten que no pot passar res de bo, però on comença una altra història.


M’ha emocionat la manera de narrar la història, donant veu a la sabata supervivent que ens anirà explicant el seu recorregut vital, gràcies al qual veurem què passa amb els objectes que llencem i com de vegades tenen una segona oportunitat. En el cas de la nostra sabata veurem com farà feliç una nena que ha perdut una cama a conseqüència de la guerra.
Us recomano que descobriu aquest àlbum de textos breus i il·lustracions delicades que crec que us arribarà a l’ànima, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark