Cercar

Infantils recomanats


L’editorial Birabiro m’ha tornat a sorprendre amb unes propostes molt interessants i que us recomano. Es tracta de La Lola se’n va a l’Àfrica de l’escriptora i il·lustradora canadenca Anne Villeneuve guanyadora del Governor General’s Award, el premi literari més prestigiós del Canadà, i de Potes enlaire! de Catharina Valckx, que també ha rebut diversos premis.


VILLENEUVE, Anne. La Lola se'n va a l'Àfrica. [Barcelona]: Birabiro, 2015. RECEPTES PARES I1 BIR

Aquest àlbum està protagonitzat per la petita Lola que està francament cansada dels seus tres germans bessons i de les seves malifetes. Un bon dia, davant la indiferència d’uns pares més preocupats per les seves dèries que per la seva descendència, “agafa l’imprescindible..., el seu gat, el seu joc de te i el seu millor dibuix... se’n va lluny, molt lluny, tan lluny com pugui d’aquests tres bessons TERRIBLES.” En Gilbert, el xofer de la família, se la trobarà més tard enfilada en un arbre i quan li pregunti Què hi fa? Ella li explicarà que vol anar a l’Àfrica fugint dels seus germans. Tots dos emprendran un viatge ple d’aventures i descobriran que les postes de sol de l’Àfrica són realment espectaculars.


M’ha agradat molt aquesta proposta que ens permet diverses lectures, d’una banda tenim l’aventura de la nena protagonista i el seu viatge “metafòric” però també tenim un relat emocional que ens parla de les relacions amb els pares i germans. Els pares no hi surten gaire ben parats perquè sembla que pensin que  donant als seus fills una vida acomodada ja n’hi ha prou, deixant de banda la implicació emocional i educativa que han de tenir com a pares. Com en altres històries –per exemple Matilda, del gran Roald Dahl- sort en té la protagonista de trobar un adult competent que l’ajuda i l’estima, en aquest cas el xofer Gilbert. Acaba d’arrodonir la proposta la il·lustració en tinta i aquarel·la que aporta tendresa i expressivitat.

Us recomano que viatgeu a l’Àfrica en companyia de la Lola, segur que fareu un viatge inoblidable. Paraula de bibliotecària!



VALCKX, Catharina. Potes enlaire! Barcelona: BiraBiro, 2015. RECEPTES PARES I1 BIR

“El pare d’en Billy, que és un cowboy molt conegut, està amoïnat pel seu fill.
-Em pregunto si seràs un bon cowboy, Billy.
No tens un caràcter prou dur.
-Tu creus?- pregunta en Billy.
-Em sembla que sí. Ets massa amable.
Però farem una prova, no se sap mai."

Així doncs malgrat la desconfiança en les aptituds del seu fill el pare decideix donar-li una oportunitat i a més de donar-li una primera lliçó sobre el què ha de fer, també li dona el barret, el cinturó i la pistola –de joguina-. A continuació en Billy decideix posar a prova les seves aptituds. Penseu que se’n sortirà?

Us recomano aquest deliciós àlbum que ens mostra que res no és impossible si no et rendeixes i que l’amistat està per damunt dels prejudicis. La tendra i divertida història que ens explica està acompanyada d’unes il·lustracions, en ceres de colors, que mostren al detall les diverses i sorprenents situacions a què haurà de fer front el nostre protagonista. Us animeu a fer-hi un cop d’ull?


Share/Bookmark