Cercar

Infantils recomanats


HOPGOOD, Tim. La Veritat segons l'Artur. Barcelona: Combel, 2016. RECEPTES PARES I1 COM

“Aquest és l’Artur. I aquesta és la Veritat. L’Artur i la Veritat NO són gaire bons amics, ara mateix... perquè avui ha passat AIXÒ, que ha causat AIXÒ...”

I és clar davant de la malifeta què creus que farà l’Artur, quan la seva mare li faci preguntes? Dirà la Veritat? O intentarà DEFORMAR-LA, MODELAR-LA o TAPAR-LA? Tu què faries?

Bé, el que va fent l’Artur és el que descobrireu quan obriu les pàgines d’aquest divertit àlbum que ens proposa una reflexió sobre les mentides amb un estil desenfadat i amb força humor. Tots els que en algun moment hem tingut o tenim infants a casa sabem que davant d’una situació compromesa la reacció més habitual és posar excuses i no assumir la responsabilitat d’allò que s’ha fet. M’ha semblat molt interessant com està construïda la història, els diversos intents de l’Artur per sortir-se’n el més ben parat possible i com finalment optarà per ser honest.

Us recomano la lectura d’aquest àlbum perquè més enllà de transmetre o ajudar a parlar de valors com l’honestedat sense moralina, ens fa passar una molt bona estona. M’han resultat especialment divertides les il·lustracions plenes d’expressivitat i color i amb referències literàries o cinèfiles dedicades a grans i petits. Tot un encert, paraula de bibliotecària!


MORGAND, Virginie. Què fan els grans durant el dia? Barcelona: Cruïlla, 2016. I Oficis

“Cada dia, al matí, molts pares i mares, oncles i tietes, avis i àvies... surten de casa i no els tornem a veure fins a la tarda o al vespre.
Què fan, tots ells, durant el dia?
La majoria van a treballar, cadascú amb la seva feina. I n’hi ha que treballen dins d’un edifici i d’altres que estan a l’aire lliure.”

Així comença aquest àlbum de coneixements que ens apropa els oficis de manera original. Hi trobem uns catorze espais que van des d’una escola o un teatre a un aeroport o un telenotícies i fins i tot el carrer major d’un poble o ciutat. Tots aquests espais estan presentats en una doble pàgina per tal que els infants puguin tenir una panoràmica general, al darrera i també en doble pàgina hi trobarem vuit professions vinculades a l’espai que ens ha presentat.

M’ha agradat la il·lustració plena de color i de detalls i també la manera de presentar i explicar les diverses professions que exercim els adults. M’ha semblat un àlbum especialment engrescador per als infants curiosos decidits a explorar el món dels adults. 


Share/Bookmark