Cercar

Infantils recomanats

SAÑÉ, Jaume. Els Atletes. Valls: Cossetània, 2016. I 59 KUK

Àlbum de coneixements que ens presenta quins són els animals que poden córrer més de pressa, més estona, saltar més amunt o tenen més força. Vaja, que són uns autèntics atletes!

El llibre és el segon títol de la col·lecció Kukurota, igual que la sèrie de TV3, que ens apropa al món animal des d’un vessant lúdic però sense perdre de vista ni el rigor ni la qualitat.

M’ha agradat perquè pot ser una bona eina no només per adquirir coneixements de forma amena sinó també per formar com lectors aquells infants que no s’interessen per la ficció i en canvi sí que se senten motivats i encuriosits per conèixer més del món que els envolta.


Recomanat absolutament per als petits i grans naturalistes. S’aproparan al món animal coneixent-ne particularitats i característiques, en el cas del títol que us recomano serà com assistir a les Olimpíades més animals. Hi anem?


SÁNCHEZ, Eva. Dip: más allá de la oscuridad. Zaragoza: Edelvives, DL 2015. I2 EDE

Àlbum premiat amb el IV Premio internacional àlbum ilustrado, 2015, que concedeix l’editorial Edelvives. Es nota a més que li han dedicat una atenció especial per la cura en l’edició i per la sobrecoberta que quan es desplega conté una de les il·lustracions en gran format-

“En Pratdip somos leyenda. Bestias feroces de apetito voraz que nos alimentamos de la sangre de vacas, ovejas... y de humanos. Somos tan ancestrales como su instinto de supervivencia. Nos llaman dips”

Aquest és el punt de partida d’un àlbum que m’ha impressionat. A partir d’uns textos breus i amb una il·lustració molt potent ens parla dels Dips, unes bèsties ferotges que ja va immortalitzar Perucho a les seves Històries naturals.

És un àlbum que et capta des de la primera pàgina, que t’interpel·la directament i que sembla adreçar-se al teu subconscient, allà on s’amaguen els instints més primaris i les emocions més fondes. Resulta francament inquietant però a la vegada absorbent. Un cop has obert les seves pàgines ets absolutament incapaç de deixar-lo. Vols saber què passa, qui són aquests dips i qui és la noieta que apareix i que sembla no tenir-los por.


Us recomano que descobriu aquest àlbum escrit i il·lustrat per Eva Sánchez que és una petita joia. Crec que us impactarà des de l’inici i que també us deixareu seduir per aquestes il·lustracions en ocres, negres i ... vermell. Animeu-vos a agafar-lo i obrir-lo, cada vegada hi descobrireu un nivell de lectura, un detall, una imatge i sobretot on viu la vostra por!


Share/Bookmark