Cercar

Infantils recomanats


RASPALL, Joana. Podries. Barcelona: Takatuka, 2017. RECEPTES PARES I1 TAK

Joana Raspall, escriptora I bibliotecària, va dedicar gran part de la seva obra poètica als infants ja que considerava que la poesia era un vehicle perfecte per a transmetre sentiments i educar en valors. La seva obra literària i el seu esforç de preservació de llibres durant la Guerra civil la van fer mereixedora de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

L’àlbum que avui us recomano desglossa un dels seus poemes més coneguts i més difosos a les xarxes socials ja que la crisi dels refugiats l'ha posat en primera plana. El poema és un homenatge a tots aquells que han d’abandonar casa seva per motius diversos però mai voluntàriament i a la vegada reflexiona sobre la condició humana.

Aquest àlbum que us recomano separa les estrofes i les acompanya d’una il·lustració, de l’Ignasi Blanch que explica -a la pàgina dels crèdits- que va fer servir la tècnica de la serigrafia per crear-les. A l’àlbum s’han reproduït el més fidelment posible i en quadricromia. El resultat són unes imatges molt potents, plenes d’expressivitat i que reparteixen el protagonisme. El text també presenta un joc tipogràfic que remarca el joc de contrastos i dóna protagonisme a algunes paraules.

Finalment dir-vos que és un llibre imprescindible, que hauria de formar part de les biblioteques de totes les cases perquè us arribarà al cor, tant si en llegiu el text com si en mireu les imatges, i a més si en feu una lectura en família us pot donar peu a converses molt interessants sobre la situació al món, les guerres, la justícia, la tolerància i també com amb una imatge podem transmetre tants sentiments . Bé, dit això us animo a què el descobriu perquè estic segura que us agradarà tant com a mi, paraula de bibliotecària!


BOLDÚ, Montse. El Gripau Estanislau... i altres poemes. Benicarló: Onada, 2017. I Poesia

Recull de poemes dedicats a animals diversos però sempre del nostre entorn, d’aquells que els infants poden reconèixer amb facilitat com el gripau, el porc, la marieta o el poll, etc. A través dels versos coneixerem també algunes de les característiques dels animals escollits i que ens inspiren tendresa  (la gosseta Ona) o empipament (el mosquit).

Els poemes estan acompanyats per una il·lustració, que combina la papiroflèxia (l’animal) amb la tècnica pictòrica i la fotografia, que li aporten originalitat.


Recomanat per a tots aquells que estimin la poesia, però molt especialment per aquelles famílies que la vulguin introduir en les lectures dels petits. Estic segura que serà una molt bona manera de donar-los a conèixer el llenguatge poètic i si es fa en veu alta es poden treballar altres aspectes de la parla com el ritme i la pronuncia i explorar la musicalitat de la llengua. Al final trobareu els poemes en anglès. Espero que us agradi!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark