Cercar

Infantils recomanats


CARNOVSKY. Il·luminatura. Barcelona: Cruïlla, 2017. I 59 CAR

Àlbum de coneixements especialment recomanat a partir de 6 anys, però que en realitat no té límit d’edat ja que jo la sobrepasso unes quantes dècades i m’ha encantat.

Ens presenta 10 hàbitats o ecosistemes d’arreu del món: la selva del Congo, els Andes, la taiga siberiana, la conca del Ganges, etc. Després d’una breu presentació o descripció de la zona ens trobem amb una il·lustració bigarrada, de colors vermell, blau i verd, que podrem anar destriant gràcies a una lent, que recorda les ulleres 3D i que trobarem a l’inici del llibre. Aquesta lent ens permetrà descobrir els animals diürns, l’hàbitat o els animals nocturns en funció de la lent que escollim. A continuació i en dues pàgines trobarem els animals nocturns -en blanc sobre negre- i els diürns -en negre sobre blanc-, amb una breu i acurada descripció. A l’inici també trobem una guia breu de com utilitzar el llibre i la lent.
Les il·lustracions, que he trobat espectaculars, són del duet Carnovsky, , dos artistes i dissenyadors que han fet d’aquesta tècnica de superposició de dibuixos, en tres tintes, el seu senyal d’identitat.

Us recomano que descobriu aquest títol editat per Cruïlla  que ens permet fer allò tan important d’aprendre divertint-nos i compartir grans i petits moments de creixement personal al voltant d’un llibre. Ens podem repartir qui busca els animals nocturns i els diürns, quants en troba i si  els coneix o no, descobrir en quin lloc del globus terraqui es troba cada hàbitat, etc. 

Aquí us deixo una altra recomanació perquè en conegueu més detalls, especialment els visuals. 



Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark