Cercar

Infantils recomanats


MALET, Oriol. La Mariona i els seus monstres. Barcelona: La Galera, 2017. I Art

De vegades et trobes amb àlbums que són un regal per a totes les edats i també un homenatge a l’espontaneïtat dels infants quan dibuixen i a pintors contemporanis –Miró, Rothko i Pollock- que han deixat una petjada important en l’art i continuen inspirant a nous creadors.

Això és el que fan l’Oriol Malet i la seva filla Mariona en aquest àlbum que avui us recomano. És un àlbum sense text, on tot es narra mitjançant les imatges i que comença amb una paret blanca, un munt de pots de pintura al terra, una caixa d’on han sortit uns llibres dedicats a tres grans pintors abstractes i a banda i banda de cada pàgina una sabatilla d’un adult que marxa i una carona de nena il·lusionada que hi guaita. A partir d’aquest moment podem anar llegint les imatges i interpretant-les com vulguem i anar construint una història on els monstres tenen traços d’aquest tres grans pintors abstractes que esmentava abans.


Us recomano que us deixeu seduir per la potència visual que emana de les pàgines del llibre, que deixeu que l’infant que porteu a dins es retrobi amb la seva creativitat, amb aquell moment en què l’important era el moviment del traç més que aconseguir una icona coneguda o identificable. No us decebrà, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark