CARTER, Lou. En aquest conte no hi ha cap drac. Rubí: Picarona, 2017. I1 PIC
Tots coneixem la llegenda de sant Jordi i com la princesa està a punt de ser menjada pel drac malvat quan apareix el cavaller sant Jordi, per salvar-la i matar el drac, però us heu preguntat mai que passaria si el drac no estigués d’acord en assumir el seu rol i tot just en iniciar-se el conte marxés tot enfadat i dient: “Avui no penso segrestar cap més princesa cursi i primmirada. I no vull lluitar més amb cavallers valents amb armadures lluents. Per variar, seré jo l’HEROI”
A partir d’aquest moment ens trobarem al nostre drac intentant trobar el seu lloc al món dels contes i mirant d’ajudar a protagonistes de contes clàssics com els Tres porquets, la Caputxeta o Hansel i Gretel, però és clar ningú no vol la seva ajuda perquè ell no surt en cap d’aquests contes fins que ... I això no us ho puc explicar perquè prefereixo que ho descobriu tot llegint el conte original.
Us recomano que aquest mes d’abril en què els dracs estan tan de moda descobriu aquest, el que surt al conte, el que busca insistentment el seu lloc al món, causant alguns problemes i buscant una oportunitat de ser reconegut –segur que aquest tema us sona, no?A banda de divertir-vos una estona amb les seves aventures i gaudint amb les fantàstiques i expressives il·lustracions de Deborah Allwright crec que us pot ser de molta utilitat per treballar valors i jugar amb els contes clàssics. Us ve de gust descobrir-ho?
CHOUX, Nathalie. Los Animales marinos al dedillo. Barcelona: Combel, 2016. I Animals
DENEUX, Xavier. Las Mascotas al dedillo. Barcelona: Combel, 2016. I Animals
L’editorial Combel presenta una col·lecció de llibres de coneixements per als més petits que en català es diu A tocar de... i en castellà Al dedillo. Són llibres amb textures que ens van presentant animals i situacions quotidianes, en el cas dels que us recomano avui els animals marins o les mascotes. Hi trobarem, explicat en vinyetes, curiositats i característiques físiques; també solapes i textures com el pèl llarg dels gats, les escates dels peixos, etc. Així els infants hi poden passar-hi els dits pel damunt i reconèixer el seu tacte característic.
Us els recomano perquè són una fantàstica eina per a l’aprenentatge i el fet de poder ser manipulats pels petits també fa que resultin més atractius. Si a casa vostra hi ha alguns amants dels animals no ho dubteu, segur que els encanten!
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada