Cercar

Sant Jordi


Què té aquesta diada que la fa tant estimada?  Vull creure que no són només les roses, els llibres, els dies que ja s’allarguen, l’ambient de les parades amb tota la gent al carrer, sinó que hi ha quelcom màgic que crea un filtre especial a través del qual gaudim d’aquest dia d’una manera diferent.
Ah... Sant Jordi!, la perfecta excusa per submergir-nos en els llibres i com que sóc molt curiosa he començat a potinejar per les xarxes per a descobrir quins tindran més èxit de vendes.  Diuen que si us enganxa la novel·la històrica quedareu enamorats de Laín, el bastardo, Mi pecado i Origen. I els “top”, si us ve de gust cuidar l’equilibri interior, seran Cree en ti, Nada es tan terrible, El algoritmo de la felicidad, i d’altres ja clàssics com El poder del ahora o La Màgia de l’ordre.
Entreu i remireu. Veureu recomanacions lectores de tot tipus. A mi allò que m’ha fet més il·lusió és reconèixer moltes de les portades a la biblioteca. Aquí teniu un petit tast:




També podem aprofitar la diada per tornar a la lectura dels nostres clàssics, com Manuel de Pedrolo, commemorant el centenari del seu naixement. I ja que estem reivindicatius, què em dieu d’aprofitar que encara tenim “fresca” la jornada del 8 de març per llegir lectures sobre l’empoderament de la dona? Esperem que aquest any hi hagi molta difusió d’aquest tema.  Nosaltres que sempre estem a l'última tenim etiquetats per remarcar tots aquest llibres i fins i tot a la sala infantil, com ja sabeu tenim l’apartat “Vivim igual” on trobareu molts dels llibres recomanats a les xarxes socials.  Potser Sant Jordi és un bon dia per reivindicar el canvi del rol de dona-princesa-passiva a dona-real-activa, sempre lluitadora i sobre tot deixeu-m'ho dir LECTORA!!! Quin plaer rebre junt amb la rosa un bon llibre.

Rosana Villagrasa


Share/Bookmark