Cercar

Infantils recomanats


MARTINEZ, Pilar. La Gallinita roja. Pontevedra: Kalandraka, 2012. I1 KAL

“Érase una vez una gallinita roja que vivía en una granja con sus polluelos. En la granja también vivían un perro holgazán, un gato dormilón y un pato muy jaranero. Un día, la gallinita roja andaba escarbando en el suelo para buscar comida, cuando encontró unos granos de trigo. Y se le ocurrió una idea...”
Sabeu que se li va ocórrer a la gallineta? doncs plantar els grans de blat, però cap dels animals que vivia a la granja la va voler ajudar. Tots estaven massa ocupats divertint-se o sense fer res i és que tots feien honor a l’adjectiu que acompanya el seu nom: un gos dropo, un gat dormilega i un ànec faceciós

Posteriorment quan els grans de blat ja s’havien transformat en espigues madures, ningú va voler ajudar-la a segar-les i així successivament en una mena de joc de preguntes i respostes que es van repetint, en diferents situacions, i que tant agraden als infants ja que poden intervenir en la narració.


M’ha agradat aquesta versió que la Pilar Martínez ha fet del conte popular i que com tots els contes tradicionals a la vegada que diverteix ensenya valors. En aquest, per exemple, veurem com l’esforç i la constància de la gallina i dels seus pollets dóna fruits en forma de blat que després es transformarà en un pa deliciós mentre que la peresa i la insolidaritat dels altres habitants de la granja només provocaran rebuig i desencís.

La il·lustració de tons càlids i terrosos mostra animals humanitzats, que fan anar segadores o molins, o s’ho passen bé nedant o anant amb bicicleta. Hi veiem molt bé tot el cicle agrícola i fins i tot les eines que s’usen. El seu autor Marco Somà va ser seleccionat a la Fira internacional del llibre infantil i juvenil de Bolonia el 2011.

Us animeu a descobrir-lo? Aquí us en deixo un tastet 


HORÁCEK, Petr. La Cabra goluda. Barcelona: Juventud, 2016. I1 JOV

“Un dissabte al matí la cabra va decidir que ja n’estava tipa, de menjar herba i altres plantes. Volia tastar alguna cosa nova” 
Així que tota decidida se’n va a tastar el menjar d’altres animals de la granja com el gos, el gat o el porc i com que no en té prou,  comença a menjar d’altres coses que haureu de descobrir tot llegint el llibre.

M’ha encantat aquest llibre que m’ha fet pensar en L’oruga goluda d’Èric Carle , un altre animaló tan famolenc com la cabra protagonista d’aquest comentari. També m’ha agradat molt el ritme de la història i com de manera divertida ens porta a aprendre els dies de la setmana, els colors, els noms i els menjars dels animals de la granja, etc. I sobretot passant una estona molt divertida amb les aventures i desventures de la cabra i dels qui viuen amb ella a la granja, ja siguin animals o els propis grangers.


Crec que infants i adults podeu passar una bona estona contemplant les entremaliadures de la cabra amb unes il·lustracions plenes de color i de detalls que a més permeten que els qui encara no han après a llegir puguin seguir perfectament la història.  

Animeu-vos i passeu a buscar-lo per la biblioteca, riureu només d’obrir-ne les pàgines!


Share/Bookmark