Cercar

Infantils recomanats





OLLÉ, Manuel. Tao : fragments del vell camí xinès del mestre Laozi. Barcelona: Fragmenta, 2017. I 29 PET

Àlbum il·lustrat de la col·lecció Petit Fragmenta que vol donar a conèixer els valors de la cultura oriental –flexibilitat de pensament, harmonia amb l’entorn, atenció plena, etc.- i promoure el debat entre aquests i els que promou la cultura occidental de la qual formem part.

Aquest àlbum és un recull de fragments del Llibre del Tao, que han estat escollits pel Manel Ollé , professor d’història i cultura xineses a la Universitat Pompeu Fabra, i estan acompanyats per les il·lustracions de Neus Caamaño , que ha interpretat la filosofia intemporal del taoisme amb un traç d’aire naïf i una gama cromàtica basada en els colors: vermell, negre, gris i blau.

Us el recomano perquè és un àlbum diferent, que convida a pensar, a reflexionar i això malauradament cada cop és més difícil en una societat apressada i estressada on l’acció és una constant. Penso que és important que des de les primeres edats ensenyem els nostres infants que no sempre arriba més lluny qui va més ràpid i que podem aprendre molt fixant-nos en la natura, per exemple en l’aigua:
“L’aigua és sàvia.
No es vol imposar:
S’adapta a la forma del got
i no li fa res anar per terra.”


CARDON, Laurent. La Unió fa la força : una història de gallines. [Sant Feliu de Guíxols] : Tramuntana, 2017. I2 TRA

“Aquest matí regna una gran agitació entre les gallines blanques. Marcel, el gall blanc, ha desaparegut...”

Aquest és l’inici d’un fantàstic àlbum il·lustrat de gran format que ens situa al mig del trasbals ocasionat per la pèrdua d'un dels integrants de la comunitat -segur que hi podem empatitzar-. A partir d’aquest moment la Noemí, esposa del desaparegut, pensa que potser ha esta la mostela, però una altra gallina diu que va veure una guineu. Davant d’aquestes notícies les gallines comencen a fer recompte per si falta algú més i es troben que entre les blanques només falta el Marcel, les negres hi són totes i les rosses també tenen una baixa, la Glòria. Què poden fer? Doncs reunir el consell per tal de trobar una solució que ajudi a trobar els desapareguts i evitar que torni a passar. Tanmateix posar-se d’acord es mostrarà també força difícil. 


M’ha agradat molt aquest àlbum que explica una història de gallines però en realitat del que ens parla és de convivència, de tolerància i de solidaritat . Ho fa amb uns textos breus i senzills que poden ser entesos per tothom, i amb unes il·lustracions que fan èmfasi en el protagonisme de les gallines, no hi trobarem res més, i que amb les perspectives juga a donar la sensació de multitud.

No us el perdeu i si podeu llegiu-lo en família, crec que us donarà molts motius de conversa. Ho proveu? 

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark