Cercar

Infantils recomanats


PARÉ, Roger. Plaers de lectura. Lleida: Pagès, 2014. MARES I PARES I1 PET

Roger Paré és l’autor d’una sèrie d’àlbums per a primeres edats editats per Pagès dintre de la seva col·lecció Petit Nandibú. Tots comencen per la paraula Plaers, en trobareu de dedicats a les estacions de l’any, al circ, a la música, etc. Són llibres de petit format, de fulls de cartró i quan els obrim trobem en un full una il·lustració a tota pàgina i a l’altre full uns versets escrits en lletra de pal com el que us copio a continuació:

“Jo sóc el drac que llegeix.
 Les granotes tafaneres
S’enfilen a sobre meu
I llegeixen rialleres.”


El protagonista dels versets és sempre un animal que llegeix i que a través d’aquesta lectura experimenta sensacions diverses. Us el recomano per a llegir en veu alta, gaudint de la cadència dels versos,de la riquesa de la llengua i compartint una estona de descobriments.




RODARI, Gianni. Inventem els números. Barcelona: Kalandraka Catalunya, 2018.
I1 KAL LLETRA PAL

Gianni Rodari està considerat un dels clàssics de la literatura per a infants. És un autor totalment vigent per la seva modernitat, imaginació desbordant i foment de l’esperit crític. Una de les seves obres és Contes per telèfon protagonitzat pels contes que un pare explica cada dia a la seva filla abans d’anar a dormir, i com és viatjant de comerç i està fora de casa li cal usar un telèfon per explicar-los-hi. 

L’editorial Kalandraka recupera un d’aquests contes dintre de la seva col·lecció Llibres per a somniar. Ho fa en una versió d’àlbum il·lustrat i en lletra de pal. Les il·lustracions són de l’italià Alessandro Sanna que ja havia treballat amb textos de Rodari.

Us recomano que gaudiu d’aquest proposta que manté el text original, adaptant-ne la tipografia per fer-la adient per a petits lectors, i l’enriqueix amb una proposta visual que manté l’esperit i la imaginació de l’autor del text. Podem jugar a llegir-la a dues veus, fixar-nos en les il·lustracions, etc. Estic segura que us encantarà i su oferirà múltiples ocasions de joc, diversió i aprenentatge, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark