Cercar

Infantils recomanats



KEANE, Jerome. Meu! Madrid: Jaguar, 2017. MARES I PARES I1 MIA

Àlbum il·lustrat protagonitzat per Guineu i Cavall, dos animals que estan ben avorrits fins que apareix una pilota al lloc on s’estan. Primer fan veure que no la veuen, però tots dos pensen que aquella pilota ha de ser seva i comencen a discutir sobre la seva propietat sense adonar-se d’un tercer personatge que serà qui finalment es quedarà amb la cobejada pilota. Aprendran alguna cosa d’aquest experiència?

M’ha agradat molt aquesta història que parla del sentiment de propietat i de la importància de compartir. Ho fa d’una manera divertida i fàcil d’entendre pels més petits, amb textos breus, tipografia gran i unes il·lustracions, de colors plans, però tremendament expressives.

Us el recomano perquè crec que a més de fer-vos passar una bona estona amb les peripècies dels protagonistes us pot ajudar a treballar valors com l’amistat o la importància de compartir. Us animo a descobrir-lo!


ARRAYÁS, Albert D. L'Enigma de Vilagallina. Barcelona: Babulinka, 2017. I2 BAB

“No gaire lluny d’aquí existeix un poble que es diu Vilagallina... un poble molt peculiar: allà les gallines dormen en llits tovets, miren la televisió en còmodes butaques i, fins i tot, tenen el seu propi barnús per a després del bany”.

Així arranca aquest deliciós i colorit àlbum que ens crida l’atenció ja des de la portada amb unes gallines mirant ben atentes el rètol de Vilagallina. Sembla que les gallines han trobat un paradís però resulta que pocs dies abans del concurs “La Ploma Daurada”, que nomena a la millor gallina de l’any, comencen els problemes ja que les gallines, una a una, van desapareixent. Qui en serà el responsable?


M’ha agradat molt aquest àlbum - enigma que no s’acaba quan llegim l’última pàgina perquè ens obliga a rellegir-lo amb una altra mirada, intentant descobrir les pistes que l’autor ens ha anat amagant entre les pàgines anteriors. 

Us el recomano perquè és una delícia tant per la història com per les il·lustracions. Ens permet passar una bona estona amb les desventures de les pobres gallines i a la vegada reflexionar sobre un sentiment tant humà com l’enveja i tot allò que de vegades fem per tal d’aconseguir els nostres objectius. 

Babulinka ens fa a més un regal en forma de fitxes descarregables que ens permetrà continuar jugant amb les gallines i inventar la nostra pròpia aventura.

Un àlbum absolutament recomanable, paraula de bibliotecària!  

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark