Cercar

Infantils recomanats



ADRIANSEN, Sophie. La Vaca del bric de llet. [S.l.]: BiraBiro, 2018. I1 BIR

“Hi ha una vaca dins del bric de llet. No en tinc cap dubte. A la llauna de pèsols hi ha dibuixats pèsols, a la llauna de sardines hi ha dibuixades sardines, al paquet de cereals hi ha dibuixats cereals. Per tant si hi ha una vaca dibuixada al bric de llet, és que a dins n’hi ha una”.

Així comença un llibre molt divertit que segueix aquest raonament ben lògic des del punt de vista dels infants. Tot l’àlbum està encaminat a verificar la teoria de l’infant-narrador que es fa tot de preguntes sobre la mida de la vaca, com viu dintre del bric i on va a parar quan aquest es buida i per tant va al cubell de reciclatge.

M’ha agradat el format, rectangular com el dels brics i amb detalls com l’etiqueta “bio” o els valors nutricionals a la contraportada. A l’interior les reflexions de l’infant van acompanyades d’unes il·lustracions que complementen el text.

Us el recomano perquè passareu una bona estona reflexionant amb els petits de casa sobre la lògica del protagonista i a més podeu aprofitar per comentar aspectes com la importància de la llet en l’alimentació.  


PAULI, Lorenz. Dolent. Barcelona: Takatuka, 2018. I1 TAK

Tota una colla d’animals de la granja, els mateixos que ens miren amb estupefacció des de la coberta, s’han reunit i han decidit fer alguna entremaliadura, tot i que afirmen ser bons, tan bons com un tros de pa. Tanmateix el gos espanta el gall, la cabra es menja les flors de l’hort, el colom es caga al barret del granger i el porc fa veure que ell solet s’ha acabat tot el menjar de la menjadora. Sabem pel ritme de la història però també per alguns detalls visuals de la il·lustració –el color vermell- que s’acosta un canvi i per això quan apareix un ratolinet i al seu darrera un gat tots quedem expectants. I ens espantem, igual que la resta d’animals, quan el cavall posa la seva peülla damunt del ratolí. Per què ho ha fet, si és bo?

Aquest àlbum amb textos de Lorenz Pauli i Kathrin Schärer m’ha agradat molt, té tots els components per agradar els infants i també els adults. Als infants els agradaran les repeticions, el ritme de la història, que va creant un crescendo d’intriga, així com les il·lustracions amb uns animals dibuixats amb realisme que mostren una gran expressivitat i que semblen mirar-te directament. Els adults a més de la qualitat podem trobar-hi una història divertida que ens permet explorar els límits del bé i del mal o com les aparences de vegades ens enganyen.

Us el recomano perquè és un d’aquells llibres que explica una història potent, amb un vocabulari ric i unes magnífiques il·lustracions i que se’t queda en la memòria molt temps després d’haver-lo llegit. No us el perdeu, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark