Cercar

Infantils recomanats



MONREAL, Violeta. El Cercle de Miró vol ser esquelet. Barcelona: Jollibre, 2018. I Art
MONREAL, Violeta. La Taca de Paul Klee vol ser pirata. Barcelona: Jollibre, 2018. I Art


L’editorial Jollibre ens proposa la col·lecció “Art trapella” perquè descobrim l’artista que portem a dins. Avui us recomanem dos dels seus títols, cadascun dedicat a un artista contemporani com Miró o Klee. Tots dos comencen amb un quadre insatisfet perquè la gent que se’l mira té opinions contradictòries sobre què vol dir l’artista. Tanmateix els quadres també tenen desitjos i la taca de Klee vol ser pirata mentre que el cercle de Miró vol ser esquelet encara que cap dels dos artistes que van pintar el quadre ho posessin de manifest en el títol amb què el van anomenar. Ho aconseguiran?


M’ha agradat el plantejament de l’àlbum i el fet de donar protagonisme a un dels elements distintius dels artistes escollits per parlar-nos d’art i mostrar-nos diversos estils, tot integrant-los en una història divertida.

Al final del conte trobarem els fulls Taller Art Trapella que proposen diverses accions artístiques, en el cas de Klee ens parlen de la “teoria de l’escarransit” i en el de Miró ens proposen la “teoria dels colors amb emocions”. Hi feu un cop d’ull? 



TJONG-KHING, Thé. Art amb pastís. Barcelona : Mediterrània, 2018. I Art


Aquest àlbum sense text m’ha fascinat perquè permet a qui l’obri explicar cada vegada una història diferent. En obrir les seves pàgines trobem la senyora Gos, somiant plàcidament asseguda en una butaca. Els seus somnis estan plens d’obres d’art perquè ella és una gran admiradora dels grans pintors del segle XX. Tanmateix un lladregot aprofita per colar-se a la seva habitació i prendre-li el retrat que li ha fet al seu fill. Les pàgines següents situen l’acció en quadres famosos d’aquests pintors i a la vegada que els admirem podem anar seguint la persecució del lladregot. 

Us el recomano molt especialment per als petits artistes. És un recorregut fascinant per la pintura del darrer segle.


Share/Bookmark