Cercar

Infantils recomanats


FOX, Mem. Deu ditets. Barcelona: Kalandraka, 2018. BEBETECA I1 KAL

Hi ha àlbums que des de la portada ja et criden l’atenció. Aquest en concret m’ha convidat a obrir els braços per rebre-hi a l’infant que s’engronsa a la portada.

És un àlbum de text rimat i repetitiu que llegit en veu alta sona gairebé com una cançó, amb il·lustracions sobre fons blanc que ens mostren bebès rient, jugant, abraçant-se i també adonant-se que tenen els deu ditets del títol.


Us el recomano molt especialment si teniu algun nadó a la família ja que us permetrà passar moltes estones compartides llegint el text i gaudint de tots els detalls que les il·lustracions d’Helen Oxenbury, contenen. La seva tendresa en retratar bebès d’arreu del món i en mostrar al final a la mare que veu al seu bebè com un ésser meravellós i únic estic segura que us atraparà, paraula de bibliotecària!


KIPLING, Rudyard. Carta a un hijo. Zaragoza: Edelvives, cop. 2008.I POESIA

Aquest àlbum de format gegant que us recomano és la traducció al castellà del famós poema If, de R. Kipling. És un poema que en funció de l’edat que tens veus de manera diferent, però que ens anima a reflexionar sobre els nostres actes i com n’és d’important mantenir-se ferm en l’adversitat.


El poema es complementa amb unes imatges potents, de Mauro Evangelista, que ens porten cap a personatges literaris, mitològics,  o a la infantesa del propi Kipling a l’Índia, que amplifiquen el missatge de l’autor i el doten d’altres referents. A les pàgines inicials i finals trobem una biografia de l’autor, el poema original en anglès, una biografia breu de l’il·lustrador i les referències de les seves il·lustracions.

Us el recomano perquè és un autèntic luxe d’edició, una obra d’art que val la pena incorporar a qualsevol biblioteca. No us el perdeu! 


Share/Bookmark