Cercar

Infantils recomanats



ALEJANDRO, Rocío. L'Hort d'en Simó. Barcelona: Kalandraka, 2017. MARES I PARES
I1 KAL

Aquest àlbum guanyador del X Premi Internacional Compostela per a àlbums il·lustrats ens parla d’un hort, el del conill Simó, que a poc a poc passa de ser un hort individual a un hort col·lectiu on tothom hi pot conrear aquella verdura que més li agrada i el que és més important, ho pot fer en harmonia i sense imposicions ni restriccions.

L’àlbum va creixent a poc a poc també. A l’inici hi trobem en Simó preparant la terra, sembrant, tenint-ne cura i finalment collint les pastanagues sembrades. N’hi ha plantat tantes que té una feinada i alguns dels seus amics (el ratolí, la gallina, el cabrit, el portquet, la guineu, etc) van a ajudar-lo i a la vegada li proposen que conreï també altres verdures (enciams, albergínies, blat de moro, etc.).


Té una il·lustració de tons groguencs i ocres elaborada amb la tècnica de l’estampació amb segells de tinta. M’ha semblat curiosa i m’ha recordat manualitats que feiem de petits quan usàvem una patata per fer-hi dibuixos, després la sucàvem en tinta i la pitjàvem sobre un paper. 

Teniu ganes de fer una visita a l’hort d’en Simó? Vinga, que us agradarà!


SHUTTLEWOOD, Craig. [El Camp i la ciutat: un llibre que es tomba i per aprendre anglès] Barcelona: Cruïlla, 2018. I Jocs

Àlbum de format apaisat que ens presenta dues realitats diferents, la del camp i la de la ciutat perquè les comparem, notem les seves semblances i diferències i a més aprenguem com es diuen en anglès ja que al final hi trobarem un glossari on hi ha una petita il·lustració i a sota com es diu en anglès. La darrera pàgina està dedicada a tota una sèrie de detalls divertits que s’amaguen entremig de les pàgines i que cal entretenir-se a trobar.

Recomanable per a passar estones entretingudes de joc i aprenentatge.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark