FLAMANT, Ludovic. Les Nines són per a les nenes.[Sant Feliu de Guíxols]: Tramuntana, 2017. VIVIM IGUAL I2 TRA
“La germana d la meva mare és molt estranya. Això es nota perquè sempre porta una boina, fins i tot dins de casa. Però la cosa més rara que ha fet, ha estat fer una nina de drap per l’aniversari del meu germanet. L’altra cosa estranya, és que al meu germanet li ha en-can-tat aquest regal...”
Així comença la història d’aquest àlbum il·lustrat que ens fa reflexionar sobre si determinades joguines són per a nens o per a nenes. L’infant de la història està encantat de rebre una nina de drap, però el seu pare troba que és una joguina de nena i aquí comencen els problemes. Els pares no paren de discutir sobre la idoneïtat de les joguines i al final serà el germà gran qui trobarà la solució perfecta.
Cada any quan arriba el Nadal i comencen les campanyes de venda i promoció de joguines sembla que es continuï pensant que hi ha joguines pròpies de nenes i d’altres per a nens, quan en realitat el més important és que la joguina faci feliç l’infant que hi juga i sobretot que sigui ell qui l’esculli sense tenir en compte ni estereotips ni prejudicis.
M’ha agradat molt aquest conte perquè mitjançant una història senzilla i amb il·lustracions, que permeten que els més petits la segueixin, ens porta a reflexionar sobre la pervivència de determinats estereotips i l’important que és trencar-los: la joguina perfecta és la que l’infant tria lliurement!
JONES, Wendy. Princeses de rondalla. Barcelona: Cruïlla, 2012. I CONTES
Cada cert temps es publiquen recopilacions de contes tradicionals. Avui en tinc a les mans un que em fa il·lusió recomanar perquè l’he trobat especialment bonic. Es tracta d’un recull de set contes clàssics, que són adaptacions dels germans Grimm, Charles Perrault o Christian Andersen i que tenen com a protagonistes a noies i a princeses -la Ventafocs, la princesa i el gripau, les dotze princeses ballarines, la princesa del pèsol, la Blancaneu, la Margarideta i la Bella dorment-.
Us el recomano perquè els contes estan adaptats per a ser llegits als mes menuts de casa i estan acompanyats d’unes il·lustracions que us deixaran bocabadats. Són fotografies d’escultures, obra de Su Blackwell, fetes en paper que recreen els personatges i els escenaris dels diferents contes. Les fotografies a més juguen amb les ombres i la llum creant un conjunt esplèndid. Els diversos contes compten també amb un full de presentació que inicia una gamma cromàtica diferent de l’anterior, fet que propicia que trobem fàcilment on comença i acaba. Per acabar d’arrodonir el conjunt destacar l’acurat treball d’edició, les guardes amb escultures d’arbres que sembla que tinguin moviment i el paper de qualitat, tot plegat fa que aquesta sigui una petita joia que us convido a que formi part de la vostra biblioteca. No us en penedireu, paraula de bibliotecària! Rosa Ma Fusté
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada