Cercar

Infantils recomanats



VENTURA, Antonio. Gina i Ton. Barcelona: Kalandraka, 2018. I1 KAL

Àlbum il·lustrat protagonitzat per la Gina, una nena que gaudeix molt explicant contes a la seva mascota, un gat anomenat Ton. Tot l’àlbum pivota al voltant d’aquesta activitat i ens va fent partícips de la conversa de la nena i dels pensaments del gat. Gina li reclama atenció al Ton, que interpreta les paraules de la nena en funció del seu to de veu i de la seva expressió corporal, i aquest interactua també amb mirades i moviments. Tanmateix hi ha un moment en què el Ton desapareix, què haurà passat. Vols descobrir-ho?

Us recomano aquest títol de la col·lecció Llibres per a somniar que ens parla d’una relació d’afecte, de compartir i d’ensenyar. No us perdeu la picada d’ullet metaliterària ni tampoc les precioses il·lustracions d’Alejandra Estrada


TALLEC, Olivier. Waterlo y Trafalgar.Buenos Aires: Adriana Hidalgo, 2017. MARES I PARES I1 PIP

Àlbum il·lustrat que va ser escollit com un dels millors llibres per a infants i joves el 2017 per Babelia. El seu autor és Olivier Tallec, un dissenyador gràfic que treballa com a il·lustrador en premsa i en el sector editorial,  que ha rebut nombrosos premis i que ja us he recomanat en d’altres ocasions. 

Waterlo i Trafalgar no fa referència a les dues batalles que van enfrontar potencies europees sinó a dos contrincants solitaris que des de la seva trinxera s’observen i vigilen, intenten organitzar la seva  jornada diària –exercicis matinals, menjar, dormir-, suporten inclemències meteorològiques i es provoquen. Dintre d’aquesta escalada de tensió un ocell pon un ou damunt de la tanca de separació. Què passarà? En sortirà un pollet? Esclatarà la guerra per la seva possessió?


Us el recomano perquè Olivier Tallec és sempre una aposta guanyadora; les seves il·lustracions -caracteritzades aquí per la seva linealitat i l’ús dels colors blau i taronja com identificatius de cada contrincant-  ens submergeixen sense distraccions en el moll de l’ós de la història: l’absurditat d’una guerra. Trobo que pot ser molt útil com a punt de partida o bé com a eina de reflexió al voltant del perquè dels enfrontaments.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark