Cercar

Infantils recomanats



ROCA, Elisenda. M'expliques un conte?: 10 contes per llegir i escoltar. Barcelona: Estrella Polar, 2018. I CONTES

Al mercat editorial hi ha força reculls de contes, aquest que avui us recomano té algunes característiques que el fan especial com per exemple: són contes clàssics en format dialogat, com si fossin petites obres de teatre que pot llegir un sol narrador o diversos –tants com personatges- i van acompanyats d’un codi QR gràcies al qual es pot escoltar l’Elisenda Roca narrant-los. 

A l’inci del llibre trobem una introducció que explica el valor dels contes i també el perquè els infants demanen contínuament que els expliques sempre el mateix conte i que ho facis de la mateixa manera. També uns suggeriments perquè pares i educadors explorin les diferents possibilitats del llibre.

Us el recomano perquè és una proposta que m’ha semblat innovadora i que ens pot ser d’utilitat al llarg de la vida: de petits demanat als adults que ens llegeixin els contes, quan ja en sabem podrem llegir o  interpretar els diversos personatges nosaltres mateixos i quan ja siguem més grans potser podem tornar al començament i fer de lectors per als més petits. Què us sembla? Una bona proposta, no?  


PLA, Imma. Quatre contes d'amor: tardor, hivern, primavera, estiu. [Mataró]: A Buen Paso, cop. 2018. I CONTES

Àlbum de petit format que recull aquests quatre contes del títol, relacionats amb les estacions de l’any. A través de textos molt breus -una o dues frases- i unes il·lustracions que uneixen la senzillesa a la força visual veiem passar el cicle de les estacions i celebrant allò que porten: núvols i pluja, trons i llampecs, flors i fruites, sol o neu, etc.

Quan la pluja fa pessigolles,
Els flocs de neu són estels,
El cel s’obre de bat a bat
I surten dotze llunes,
Alguna cosa està passant.
Un núvol i un arbre s’han enamorat.

M’ha agradat molt aquesta història d’amor entre el núvol i l’arbre. He trobat que és una manera molt poética d’explicar el pas de les estacions i les característiques principals de cadascuna. M’ha enamorat també de la composició, del ritme dels textos, d’estructura gairebé idéntica, i d’aquest minimalisme que ens fa adonar-nos que menys és més.

És una petita joia que us convido a descobrir, que no té edat recomanada i que és d’aquells llibres que t’eixamplen el cor. Hi esteu d’acord?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark