Cercar

Infantils recomanats


DUPRAT, Guillaume. Univers. Barcelona: Zahorí Books, 2018. I 52 DUP

“Durant milers d’anys, dones i homes de tots els continents han observat el cel i intentat explicar el nostre univers. Els filòsofs de l’antiguitat el van imaginar rodó o infinit, petit o gegantí. Els físics i els matemàtics n’han desenvolupat moltes teories. Els astrònoms han millorat les eines d’observació per confirmar o excloure les prediccions d’aquestes teories...”

Així comença aquest fantàstic álbum de coneixements que recomano per a totes les edats. Hi trobarem l’explicació de què és l’univers des dels filòsofs grecs fins al Big Bang, així com  les observacions i especulacions dels científics. M’ha agradat la presentació amb textos i explicacions breus que s’ajuden amb solapes i encunyats per fer-les més entenedores.


Recomanat per a gent curiosa i infants interessats en conèixer els secrets que amaga el cel que contemplem a la nit!


ZÜRCHER, Muriel. Terrícoles manual d'instruccions: manual de supervivència per a l'extraterrestre a la Terra. Barcelona: Barcanova, 2018. I Univers

Àlbum de coneixements que es presenta com una guia de supervivència per a espècies vingudes de l’espai –alienígenes-. Conté informacions diverses sobre el nostre planeta, la terra, i la manera de viure dels humans, però tractada sempre amb un to humorístic. He trobat molt divertida l’explicació de què és una familia o del procés de reproducció humana.

L’àlbum està organitzat en nivells, l’1 –principiant- amb els detalls imprescindibles que cal saber, el nivell 2 –intermedi- amb els elements fonamentals per fer els primers passos per la terra, el nivell 3 amb trucs indispensables per a una aproximació als terrícoles, el nivell 4 –expert -amb informacions imprescindibles. A cada página trobem les explicacions en forma de textos breus, que juguen amb la tipografia, acompanyats d’il·lustracions grans o en forma de viñeta i de fotografies. Tot plegat resulta un conjunt francament atractiu.

Us el recomano perquè estic segura que us fareu un tip de riure amb les preguntes, explicacions i els consells que dóna. Us ve de gust comprovar-ho?

“Per què els humans mengen plegats, parlen plegats, de vegades dormen plegats, treballen plegats, però fan pipí sols?”  

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark