Cercar

Infantils recomanats


Avui us recomano dos imprescindibles en qualsevol biblioteca, es tracta de dos autors de llibres infantils de gran qualitat. Us animo a descobrir-los perquè estic segura que us enamoraran, paraula de bibliotecària!


UNGERER, Tomi. Fer amics. Barcelona : Kalandraka, 2018. MARES I PARES I2 KAL

De nou us vull parlar d’una altra obra de Tomi Ungerer un autor de llibres infantils multipremiat i que ja us he recomanat en alguna altra ocasió. Ara tenim l’oportunitat de redescobrir-lo gràcies a la reedició de les seves obres per Kalandraka.

Aquell va ser un dia emocionant per a en Rafi Bamoko: va ajudar els seus pares amb el trasllat a una casa unifamiliar d’un barri nou” però quan arriba “el seu aniversari es troba sol amb els seus pares. Ignorat pels nens de l’escola i del barri, no tenia cap amic a qui convidar” però lluny de desanimar-se es posa a “fer amics” amb les eines del seu pare i construeix primer un gos i després dos gats. Un dia la filla dels veïns, la Ki, el veu des del seu pati i comencen a parlar. La Ki va trobar que podia ajudar en Rafi amb la seva habilitat per cosir, i tots dos van començar a treballar “fent amics” junts fins que van desbordar l’espai del pati interior i van haver de posar “amics” al pati del davant. “I tot aquell desplegament d’extravagàncies va causar sensació al veïnat. Els altres nen, morts de curiositat s’hi van acostar i ...”

Aquesta història d’uns infants que es descobreixen -se saben diferents però això no els importa- i aprenen a compartir, a crear, sota la mirada pacient de les famílies respectives m’ha arribat al cor. Us animo a què descobriu el talent narratiu i la vigència d’aquest autor que ja podem considerar un clàssic de la literatura infantil. No us perdeu les seves il·lustracions plenes de detalls, que barregen la realitat i la fantasia i una història que ens convida a llegir entre línies i pensar si som tan tolerants com ens pensem. 

Un àlbum ideal per compartir moments de lectura i de conversa!


BROWNE, Anthony. Voces en el parque. México D.F : Fondo de Cultura Económica, Cop. 2012. I2 FON

Anthony Browne m’ha tornat a sorprendre en aquest nou llibre que avui us recomano. Ens proposa una història narrada per quatre veus, que corresponen als seus quatre protagonistes, que ens aportaran la seva perspectiva. Així doncs ens trobem a una mare de classe alta que amb el seu fill i la seva gossa de raça surt de passeig i al parc es troba amb un pare desocupat que també ha sortit amb el seu gos i la seva filla; ja us haureu adonat que hi ha força diferències entre ells i per tant és molt possible que ens expliquin el que han viscut de formes diferents.

L’autor ha estructurat la narració a partir d’aquestes veus, les dels quatre protagonistes, i a més juga amb la tipografia ja que cada narració en té una de pròpia. Les il·lustracions estan plenes de detalls que ens ajuden a comprendre les diferents maneres de viure i percebre una mateixa realitat així com de picades d’ullet emocionals o divertides -no perdeu de vista el Pare Noel-.

Us el recomano perquè m’ha semblat un àlbum rodó, que podem emprar de maneres molt diverses i en edats diferents. Pot ser una proposta intel·ligent per treballar amb els infants l’empatia i fer-los adonar que un mateix fet pot ser viscut de manera diferent; també amb els joves per treballar la narració ja que aquestes quatre històries en realitat  en serien una de sola.

Us he convençut? 

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark