Cercar

Infantils recomanats



BESTARD, Aina. Naixements bestials. Barcelona: Zahorí Books, 2018. I Animals

Aina Bestard és una il·lustradora i dissenyadora tèxtil que ja us vaig recomanar en una altra ocasió . El seu treball em sembla molt motivador i afavoreix la interacció de llibre i lector.

“El món animal ens mostra pares que formen un gran equip per cuidar la seva cria, en altres casos, el petit creix sota l’atenta vigilància de només un d’ells; de vegades tot el grup coopera en la seva criança, i d’altres, el nou ésser haurà de recórrer pel seu compte el camí que el durà a convertir-se en adult independent. Cada nova vida serà igual de valuosa perquè a tots els espera un món de possibilitats.”

Doncs bé això és el que descobrirem a través de les pàgines d’aquest àlbum. Veurem com diversos animals terrestres i marins -el pingüí emperador, la tortuga terrestre, el cavallet de mar, el cangur vermell, la granota, la papallona monarca i la balena blava- s’aparellen i procreen.

Crec que la gràcia de l’àlbum està en les explicacions breus i alhora completes però sobretot en que ens explica tot el procés de gestació i naixement mitjançant transparències que propicien la interacció i la descoberta per part dels petits lectors.

Molt recomanable per als petits naturalistes!


BANFI, Cristina. Què hi ha a dins? Valls: Cossetània, 2018. I 59 BAN

Àlbum il·lustrat, de gran format, que ens permet entrar als caus, nius o refugis d’animals tan diversos com una formiga, un teixó o un pop. A cada doble pàgina hi trobarem un dels  animals, amb una petita explicació de les seves característiques físiques, el tipus d’alimentació i els seus costums; a les il·lustracions hi trobarem representat l’animaló, el seu hàbitat  i també el seu cau. El fet que les autores siguin una Graduada en ciències naturals –Cristina Banfi-, una veterinària –Cristina Peraboni- i una dissenyadora gràfica especialitzada en el sector medioambiental –Giulia De Amicis- també ens indica el rigor i la qualitat del seu treball. 

M’ha agradat molt conèixer les tècniques “constructives” d’alguns animals, que són enormement enginyoses, i també la manera com estan explicades en l’àlbum.

Us el recomano molt especialment si teniu infants a qui encurioseix el món animal.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark