Cercar

Novetat recomanada


                                            
Aquesta setmana de la natura he llegit un llibre més que adient al tema: El poder del bosque Shinrin-Yoku del Dr. Qing Li, el creador de l’art i la ciència dels banys de bosc. 
Ja sabeu la meva teoria, si hem d’entrar en un tema nou, millor fer-ho de la mà del millor expert mundial i el Dr. Quing Li, creieu-me que ho és. Escolteu al propi autor per a fer-vos cinc cèntims.
Shinrin-Yoku, que significa bany de bosc, és una pràctica contemplativa on s’estimulen els 5 sentits mentre s’està al bosc per millorar la salut i la sensació de calma. Us sembla estrany?? A mi no i estic encantada de veure que tot allò que a la pràctica vivim les persones immerses  a la natura resulta que té un base científica quantificable.
A l’any 1982 es va crear un programa de salut nacional al Japó per a practicar banys de bosc, es basaven únicament en el sentit comú i en la intuïció.  Al 1990 ja van començar les investigacions preliminars, encara que no es va investigar a fons el vincle científic entre el bosc i la salut humana fins al 2004.
Està demostrat científicament que el Shinrin-Yoku rebaixa els nivells de cortisol i adrenalina, anul·len el sistema simpàtic i potencien el sistema nerviós parasimpàtic , de repòs i recuperació a més de reduir la tensió arterial. Un no parar de millores en la nostra salut i totes quantificables!!
Sabíeu que fins i tot hi ha treballs que demostren que les vistes de la finestra poden influir en la recuperació del malalt????
Fins i tot hi ha un estudi que relaciona l’índex de mortalitat amb la mort d’arbres a causa d’una plaga a EE:UU!!
No cregueu que simplement aquest llibre és una suma de curiositat científiques, l’autor ens dona les raons per les quals és aconsellable practicar els banys de bosc, ens diu com fer-ho de manera conscient, a més d' ensenyar-nos a emportar-nos l’olor de natura a casa nostra, consells per adaptar-nos al ritme del bosc, realitzar “exercici verd”, harmonitzar el lloc de treball....
Tot al voltant de la cultura nipona, tradicions  i actualitat, amb xifres i exemples que ens obren a tot un món desconegut que m’atrau profundament.
Animeu-vos!! Lectura més que recomanable i sobre tot ara en aquesta setmana de la natura.


Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark