Cercar

Infantils recomanats


MILANI, Mino. Latin lover: locucions llatines per a totes les circumstàncies. Barcelona: Combel, 2018. I 80 MIL

El llatí ens pot semblar una llengua morta i per tant molt allunyada de la nostra i en alguns casos seria cert, per exemple amb l’èuscara, però en el cas de les llengües romàniques com la catalana, estem parlant de la nostra llengua mare. Aquesta llengua que ens ha deixat en herència moltes paraules que utilitzen habitualment com gratis, lapsus o referèndum i també algunes expressions que han quedat com a frases fetes.

Aquest àlbum ens proposa una passejada divertida per algunes d’aquestes frases fetes llatines que encara avui utilitzem. N’hi trobarem un centenar, ordenades alfabèticament, amb la traducció al català i amb una explicació del seu ús. Estan acompanyades per unes il·lustracions  que hi posen el toc d’humor.


Així que ja ho sabeu, ara no teniu excusa per no entendre què volen dir amb “Carpe diem” o “Alea iacta est” per exemple. 

Que, esteu disposat a convertir-vos ens uns veritable “latin lovers”?


Hay clases sociales. Valencia : Media Vaca, 2015. I 30 MED

Entre els anys 1977 i 1978 l’editorial La Gaya ciencia va publicar una col·lecció de 4 títols sota el nom de Libros para mañana. Ara, l’editorial Media Vaca ha recuperat aquells títols i ha decidit tornar-los a editar amb noves il·lustracions i nou format, tal i com expliquen a l’inici del llibre. El text s’ha mantingut pràcticament igual ja que s’ha considerat que continuava sent perfectament vàlid, igual que el test on es demana als infants que responguin unes preguntes i les enviïn mitjançant el correu electrònic o el postal. Tot i que sembla adreçar-se a infants de Primària penso que també podrien resultar molt interessant per fer debat entre joves. 


Us el recomano perquè és una bona eina per explicar les diferències entre éssers humans, què són les classes socials i fer un repàs per la nostra història. Els textos breus estan acompanyats per les il·lustracions de Joan Negrescolor que aposta per colors bàsics i ressaltats. Com a curiositat comentar-vos que a les guardes hi trobareu el joc “serpents i escales” que està emparentat amb el joc de l’oca o el parxís.

Us animeu a passar-hi una bona estona de debat i de joc?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark