Cercar

Infantils recomanats

BACHELET, Gilles. La Esposa del conejo blanco. Buenos Aires: Adriana Hidalgo, 2017. VIVIM IGUAL I2 PIP

Alícia en terra de meravelles, de Lewis Carroll, és un clàssic de la literatura per a tots els públics, però a la vegada ha estat capaç d’aconseguir que els seus personatges ens siguin familiars encara que no haguem llegit l’obra en la seva versió original. Qui en sentir parlar d’un conill blanc no imagina aquell conill que sempre va corrent esperitat i que serà el culpable del viatge d’Alícia? Aquest àlbum que avui us recomano vindria a ser el que en el món de les sèries es coneix com a spin-off, és a dir un projecte nascut com a una extensió d’un d’anterior.

La protagonista d’aquest àlbum, ambientat en l’època victoriana, és l’esposa del Conill blanc. A través del que escriu en el seu diari veurem com és la seva vida quotidiana, una vida certament estressant –és mare de 6 fills- i rep molt poca ajuda o oferiments per compartir tasques -recordem que a l’Anglaterra victoriana la dona estava destinada a tenir cura dels fills i de les tasques domèstiques-. Si a més hi afegim que els conillets tenen com a mascota el gat de Cheshire, que és invisible, i hi ha una noieta que apareix i desapareix per la casa tot canviant de mida, tenim un còctel ben explosiu. El marit, el Conill blanc, sempre va apressat, mirant el rellotge, i quan és a casa no té temps per dedicar a la seva esposa ni fills –tot i els somnis de la seva esposa: “Por momentos, me dejo llevar por los sueños: qué hermoso sería compartir con él algunas pequeñas y sencillas alegrías cotidianas... a veces incluso llego a imaginar -¡tonta de mí!- un mundo donde los hombres participan en las tareas del hogar...”
Les il·lustracions són genials ja que recreen perfectament i amb molts de detalls l’Anglaterra de l’època –diaris amb notícies sobre les sufragistes o Jack l’esbudellador, mobiliari i vestuari dels personatges, etc.- i també el món de l’Alícia de Lewis Carroll – és molt entretingut anar buscant els diversos personatges, coneguts – la Reina de cors, Humpty Dumpty, el Dodo, etc.-.

Us recomano la seva lectura ja que és un àlbum molt treballat, molt pensat, que permet diversos nivells de lectura, que aporta diversió i valors i que si sou fans d’Alícia o de Lewis Carroll no us podeu perdre de cap de les maneres, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark