Cercar

Infantils recomanats



CONCHA, Berta Inés. Endevinacontes. [Barcelona]: Bellaterra, cop. 2019. I Jocs

Els contes són una gran font d’inspiració i de recursos ja que gràcies a ells aprenem i ens divertim. Aquest àlbum que avui us recomano té com a fil conductor contes clàssics com La sireneta o Els tres porquets i d’altres que podríem considerar d’autor com Pinotxo. És un àlbum que sorprèn des de la coberta –he trobat molt original aquest bus ple de personatges de conte- i el format -apaïsat i de mida gran-. Quan l’obrim ens trobem amb una fantàstica declaració de principis de les autores, de la que destacaria: “Els contes són com les persones: et diuen algunes coses en veu alta i altres te les ensenyen sense paraules, perquè et conviden a descobrir-les o a imaginar-les...” a continuació hi trobem les pàgines dedicades als contes. Cada doble pàgina està dedicada a dos contes, en una hi trobem les endevinalles i a la pàgina de sota les il·lustracions, de Virginia Donoso, que barregen personatges i situacions dels dos contes i que aporten més pistes. 


Us el recomano perquè m’hi he divertit molt, tant amb els poemes-endevinalla com amb les il·lustracions, de colors molt vius i amb tocs d’humor. Crec que pot resultar molt útil tant a pares com educadors ja que fomenta la curiositat, és divertit i de fàcil lectura.


FABRIS, Nadia. La Caputxeta vermella. Barcelona: Estrella Polar, cop. 2018. I2 EST

Àlbum il·lustrat de la col·lecció “La lluna de paper”, que recupera contes clàssics adaptats per a infants a partir de 3 anys. 

Crec que no cal que us expliqui l’argument del conte perquè tots coneixem la història de la nena que porta la capa vermella que li dóna el nom –heu pensat mai quin seria el seu nom propi?- i a la que la mare envia a casa de l’àvia amb una cistella de menjar. En aquesta edició el protagonisme és compartit per la il·lustració de gran format i unes pàgines encunyades que generen curiositat i una mirada diferent.

A determinades edats els infants volen que els adults els expliquem sempre el mateix conte, sembla que els aporti seguretat saber què passarà i com s’acabarà. Alguns el coneixen tan bé que si intentes alguna variació fins i tot et corregeixen. Doncs bé si els vostres infants són fans de la Caputxeta, us recomano que compartiu amb ells aquest àlbum perquè estic segura que a tots -infants i adults- us agradarà molt!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark