Cercar

Infantils recomanats



NOGUÉS, Alex. Parco. Barcelona: Akiara, cop. 2018. MARES I PARES I1 AKI

Hi ha temes com per exemple la mort que resulten difícils d’abordar, per això quan et trobes amb un àlbum il·lustrat que t’ajuda a parlar-ne amb els petits sense caure amb la morbositat ho agraeixes.

La història està ambientada en el folklore mexicà i la seva nit de difunts. El protagonista és Parco, un esquelet que aspira a “descansar en pau” tal i com van dir en donar-li sepultura, però sembla que la seva família, amics i gos, es resisteixen a deixar-lo anar. Així doncs tornarà al món dels vius i recorrerà els llocs que s’estimava i on encara se’l recorda: la taverna i els amics, la casa amb la seva esposa i fills, l’hort on hi ha el seu gos, etc. Finalment arribarà el temps de retornar al cementiri tot sabent que continua present en els records de la gent amb qui va conviure.

Us el recomano perquè tot i tractar un tema dur com és la mort ho fa amb tendresa i des d’una cultura que viu la mort de manera diferent a la nostra. Sembla que nosaltres l’amaguem, la vinculem al sentiment de pèrdua i de buidor, però a la cultura mexicana l’absència derivada de la mort no es viu com a definitiva, ja que el mort continua vivint en el record d’aquells qui el van conèixer i estimar.

Perdeu-vos per les seves pàgines, mireu amb atenció les il·lustracions tan personals de Guridi  i recreeu-vos en tots els detalls. Finalment complementeu la lectura amb la guia que trobareu al final de les pàgines i que us servirà per conèixer una mica més la tradició mexicana. Us encantarà!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark