Cercar

Novetat recomanada





Aquest mes moltes, moltes novetats en còmics a la biblioteca i com sempre per a tots els gustos, encara que jo he fet la meva tria d’on vull destacar-vos 2 diametralment oposats. Un catalogat com a històric que es basa en un relat d'Antonio Pampliega “en la oscuridad” de Sara Soler i l’altre de Raquel Franco i Cristina Bueno “Las abuelas dan el golpe”, sí, sí, aneu ben encaminats  un  d’humor, que ja ens cal per aguantar els temps que corren, oi??
Deixeu-me que us presenti les protagonistes




Raquel Franco debuta com a guionista de còmic amb aquesta obra i Cristina Bueno que anteriorment havia realitzat un parell d’obres: “Ausencias” amb Ramón Rodríguez i “Sostres” en solitari,  fa els dibuixos.

La història gira al voltant de 4 dones velletes que decideixen que la única manera de solucionar els seus problemes de desnonament, solitud... és atracar un banc!.

Aquestes autores fan un còmic senzill i amb molt d’encant, malgrat que per la meva opinió és una idea genial que hagués pogut donar moltes més situacions còmiques. Encara que com sempre hem de veure la part positiva, podem pensar que aquesta senzillesa pot portar-lo a ser un bon còmic per iniciar-se, llegir en un moment i passar una bona estona. Si desprès de llegir-lo us agrada el tema social en la gent gran us recomano el llibre que encara considero d’actualitat social “Presas Fáciles” d’un dels meus autors favorits Miguelanxo Prado.


A l’estiu de 2015 tres periodistes espanyols van ser segrestats a la frontera de Turquia direcció a Síria. Veuen com una furgoneta de sobte els barra el pas i del seu interior surten 6 homes armats. El seu contacte a la zona els havia traït. Antonio Pampliega, acusat d’espia va ser tancat durant gairebé 300 dies patint tortures, amenaces, vàries simulacions d’execucions.... Ja lliure relata els 10 mesos que va patir segrestat per Al Quaeda en un llibre, que Sara Soler adapta de manera genial en còmic.

La portada m’encanta. Una sola imatge que expressa clarament el contingut i el tarannà de tot el llibre. Blancs i negres que descriuen d’una manera perfecta tot el drama humà viscut, tant les circumstàncies que va patir com el procés intern personal. No es recrea en els moments més angoixants i això crec que ajuda encara més a humanitzar els personatges.

A més vull destacar l’entrevista amb Antonio Pampliega i Sara Soler que podeu gaudir al final de la lectura del llibre o si voleu podeu entrar en aquest enllaç i us fareu una idea de la conversa.

Sabíeu que Sara Soler ha col·laborat en la creació del còmic Dr Horrible best Friends forever, la webserie creada per Joss Whedon, director de Los Vengadores i de la sèrie Buffy Cazavampiros? És el primer còmic que llegeixo d’aquesta autora i us puc assegurar que la seguiré per poder gaudir dels seus dibuixos. M’acompanyareu?



Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark