Cercar

Infantils recomanats



LAURENT, Françoise. 9 mesos, 1 nadó: l'embaràs. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2019. I Cos humà

Àlbum il·lustrat que explica de forma clara i amena el procés de concepció, embaràs i naixement d’un nadó.

Us el recomano perquè molts infants senten curiositat i pregunten als seus pares sobre com van arribar al món. Aquest àlbum pot ser un molt bon recurs perquè ho explica amb simplicitat, pas a pas i amb rigor científic –no obvia aquelles paraules que poden semblar complexes com per exemple: zigot, espermatozoide, etc.- 


S’hi explica també la fecundació in vitro, el part natural, la cesària i també la diferència entre bessons o bivitel·lins. A més està acompanyat per unes il·lustracions atractives, de colors vistosos i traç esquemàtic que expliquen millor que les paraules allò de què s’està parlant.

Hi doneu un cop d’ull?


ELLA'S KITCHEN. Mis primeros platos: 130 riquísimas recetas para pasar del destete a la mesa de los mayores. Barcelona: Juventud, 2018. PARES I FILLS 641 ELL

L’alimentació és un dels temes “estrella” per a les famílies i molt especialment quan arriba el moment d’introduir els aliments sòlids. Hi ha diverses tendències: triturats, bocinets, etc. i aquest llibre ens pot donar molt bones idees. Comença amb una introducció on es donen consells bàsics, aliments a evitar, planificació dels primers sabors i receptes. Aquestes receptes estan estructurades per edat del nadó, ingredients i explicació; també hi trobem la quantitat de cullerades que en sortiran i el temps de preparació i de cocció. Tot acompanyat de fotografies i dibuixos. Al final del llibre un índex de receptes ens permet poder localitzar-les fàcilment.


Us el recomano perquè m’ha semblat molt útil. El procés de deslletament és una mica incert ja que ni els nadons ni els adults sabem, d’entrada,  quins aliments agradaran o no i això pot ser una font de frustració i de malestar. Aquest llibre ens proposa fer del menjar una festa, una extensió del moment de jugar i això m’ha agradat perquè segur que així tot anirà millor, tot fluirà. Ho proveu?


TOINET, Vanessa. Les Meves receptes Montessori: [35 receptes per créixer i gaudir cuinant]. Barcelona: Estrella Polar, 2019.I Cuina

Continuem parlant d’alimentació amb un llibre pensat per a famílies amb infants a partir de 3 anys. Ja hem comentat que els petits són curiosos de mena i podem aprofitar aquesta curiositat innata perquè s’incorporin a algunes de les tasques de la llar.


La cuina és un espai perillós –hi ha el foc, estris tallants o calents- on s’hi poden produir accidents, però també és el lloc on es prepara tot allò que alimentarà a la família. Si els deixem entrar a la cuina adoptant l’actitud “Montessori” podem aconseguir un munt de beneficis. A l’inici del llibre trobarem unes pàgines amb idees pràctiques per organitzar la cuina segons aquesta pedagogia. A continuació trobem les receptes amb els ingredients i l’explicació de com fer-les però també quins beneficis educatius aporta i alguns consells.

Si us agrada cuinar i teniu un petit a la família, aquest és el vostre llibre!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark