Cercar

Novetat recomanada


Valérie Halfon, màster en Administració en la universitat  Paris-Dauphine, és assessora de gestió pressupostària i es dedica a aconsellar a persones i grups sobre les seves finances sempre dirigint-se cap al desenvolupament personal.
El llibre el podríem dividir en tres grans apartats. El prefaci, el cos del llibre en sí i una tercera part amb varis apèndixs.
I direu.... Com pots considerar el prefaci com a una part important del llibre?? Dons perquè crec que és un resum perfecte de tot el llibre. A través del seu treball d’assessora, estudia les relacions de les persones amb els diners i ajuda a veure’ls  com a una eina per aconseguir els objectius personals.

“El dinero es un medio (...) Reflexionar sobre cómo consumimos significa hacerlo sobre nosotros mismos, nuestros gustos, nuestros deseos, nuestros objetivos... Imagine que empieza a analizar sus gastos. Se daría cuenta de algunas cosas sobre usted. Gasta bastante en comida basura, por ejemplo, y en el ocio de sus hijos. Quizá es lo que desea, pero quizá no. Tal vez, en el fondo, a lo que aspira es a una vida más acorde con sus verdaderos deseos. Le propongo que acceda a ellos usando sus gastos como punto de partida. Porque la forma en la que uno se gasta el dinero ayuda a conocerse mejor y por lo tanto, a definir mejor sus elecciones y sus prioridades en la vida. “
 Interessant, oi?? Continuem llegint? Ara entrem en el cos del llibre que està dividit en 5 grans parts que desenvolupa pas a pas. La primera, “¿Por qué gestionar y consumir de forma diferente?”. Aquí ens va argumentant diverses raons com “para poner el dinero en el lugar que le corresponde”, “para vivir en la realidad según nuestros propios medios”, “para retomar el control de nuestra vida, hay que ir a lo essencial”, ”Para poder hacer realidad nuestros sueños”....
Ens planteja la visió dels diners com un mitjà per aconseguir allò que ens fa feliç, no com a un objectiu en sí mateix de possessió.
La resta de parts giren en torn a com ens costa canviar els hàbits al voltant dels diners, fer-nos conscients del consum i aprendre en conseqüència a consumir millor.  I al final, passem a l’acció, a la part personal i pràctica de conèixer la nostra situació, triar els objectius i realitzar el pressupost.
No tanqueu el llibre, no, que encara queden els apèndixs!!! I són moooolt interessants. Ens ensenya a fer un quadre per portar el pressupost mensual i un més genèric per mesos de despeses i ingressos, amb un enllaç a un codi QR per si el voleu baixar.
A banda de la bibliografia, agraïments.... deixeu-me que destaqui l’apèndix de webs i aplicacions on ens ensenya un ampli ventall que ens pot facilitar l’estalvi i el consum conscient. Trobem associacions de defensa dels consumidors, webs d’intercanvi de serveis, webs que comparteixen coneixements, altres més específiques per estalviar com comparadors d’ofertes de garatges o de telefonia, plataformes de car sharing gratuïtes, altres de lloguer d’eines, de coouch surfing, tutorials per fabricar productes a casa..... Tot un món això del SLOW SHOPPING.

Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark