Cercar

Infantils recomanats


ALTÉS, Marta. Cinc minuts més. Barcelona: Blackie Books, cop. 2019. MARES I PARES 
I1 BLA

La família Guineu, un pare amb dos petits, és la protagonista d’aquest bonic àlbum il·lustrat que ens parla del temps. La percepció del pas del temps varia en funció de la nostra edat  -sembla que amb els anys s’accelera- i també de si estem fent alguna activitat que ens agrada –llavors passa molt ràpid- o que no ens agrada –passa molt lent-. 

L’autora aprofita una jornada quotidiana en la vida de la família Guineu per a fer-nos adonar de com el temps passa de manera diferent per al pare o per als fills. De vegades cinc minuts semblen una eternitat! 


Us recomano aquest nou àlbum de la Marta Altés, que ja us he recomanat en d’altres ocasions perquè m’agraden molt les seves propostes. Els seus dibuixos són de traços arrodonits i de colors suaus, ens presenten escenes plenes de detalls que podem anar descobrint en les successives lectures i també acostumen a tenir un punt d’humor. Segur que vosaltres també gaudireu amb les corredisses del pare Guineu que fa mans i mànigues per tal d’arribar a temps a l’escola o a les diverses activitats dels seus fills. Finalment dir-vos que m’ha encantat la darrera part, quan la família es reuneix al voltant d’un llibre perquè és l’hora del conte i és el moment de compartir històries, amor i temps!


TOLOSA, Mariona. La Vida secreta dels mocs. Barcelona: Zahori Books, cop. 2019. 
I Cos humà

Àlbum il·lustrat, de coneixements, que ens explica què són els mocs, de què estan formats i la seva utilitat com a mecanisme de defensa. I és que els mocs no són només substàncies fastigoses sinó que “viuen entre nosaltres sobretot durant els mesos de més fred i s’aferren al nostre nas disposats a defensar-nos de qualsevol malaltia... En realitat els mocs són superherois!”

M’ha agradat molt la manera tan original i a la vegada “científica” d’explicar-nos què són, què ens indica el seu color i com es viuen a les diferents cultures. Sabíeu que al Japó és irrespectuós sonar-se el nas? (els japonesos deuen pensar que aquí som molt maleducats, no?). La barreja d’il·lustracions i textos breus també el fan molt atractiu i fàcil de llegir per als petits lectors, sempre àvids de lectures amb un component escatològic (sabem que els encanta parlar i llegir sobre pipis, caques, mocs, etc.)


Us el recomano molt especialment. Estic segura que passareu estones divertides amb els petits i també aprendreu. Trobo que aquests àlbums, en la línia pedagògica d’explicar el perquè de les coses, resulten valuosos perquè fomenten l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixement entre petits i grans. Ho comproveu?  

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark