Cercar

Novetat recomanada


Aquest mes m’ha agradat la lectura d’un llibre sobre astronomia. No és que estigui posada en tecnicismes científics ni que sigui una entesa del món dels astres, sinó que he vist “llegim l’univers” amb un format com un petit quadernet de caire divulgatiu que m’ha fet descobrir tot un món estel·lar.....

El llibre forma part de la col·lecció Ermità impulsada al 2015 per Edicions Morera que a través d’aquest petit  format acosta al lector diferents temes, en aquest cas l’astronomia. Si al format del llibre afegim l’acurada selecció d’imatges i il·lustracions tenim com a premi una lectura encara més atractiva.

L’autor és Antoni Bernal, enginyer mecànic que tenia com a hobby l’astronomia. Fins tal punt va cultivar el seu coneixement que va arribar a ser director del planetari de Medellín!  Ara el trobem més a prop, treballant a l’Observatori Fabra de Barcelona com a divulgador científic.

El llibre s’estructura en quatre parts: La història del cel, el pas del temps, l’era espacial i el sistema solar.

Descobrirem com no hem de confondre els termes astrologia i astronomia, com funciona el mètode científic, les raons de l’estructura del temps, com es quadren els calendaris per a poder ser fidels al cel, Sabíeu que un astronauta només triga 8 minuts en arribar a l’espai? Sabíeu que la velocitat escapament és de 40.000 Km /h que és el rècord de velocitat assolit per un ésser humà fins a dia d’avui, aconseguit pels astronautes que van anar a la Lluna fa mig segle??

I de dones astronautes què em dieu?? La primera dona astronauta va ser Valentina Tereixkova al 1963 i  Svetlana Savítskaia es va convertir en la primera dona a fer una passejada espacial. 

Sabíeu que l’Estació Espacial Internacional és el satèl·lit artificial més gran que orbita la Terra?  Voleu saber si  podrem viure a Mart?

Els bons llibres són aquells que ens obren portes i creieu-me aquesta lectura us farà veure l’astronomia com una eina útil i interessant a la vida.

Bona lectura!!!

Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark