Cercar

Infantils recomanats


LAPORTE, Michel. Mowgli de la selva. Barcelona: Baula, 2019. I 80 KIP

El llibre de la selva és un recull de contes escrits per Rudyard Kipling i publicats en diverses revistes entre 1893-94. Els primers vuit relats són part d’una mateixa historia, la de Mowgli, el nen perdut a la selva i adoptat per una bandada de llops. 

Aquest relat, el de Mowgli, ha estat adaptat i versionat en diferents formats, literari i cinematogràfic, en moltíssimes ocasions. L’editorial Baula ens ofereix aquesta nova versió en una edició acurada, adaptada per a joves lectors i amb sis pàgines encunyades a més de les il·lustracions. Segur que us encantarà retrobar-vos amb l’os Baloo, la pantera Bagheera, la serp Kaa i tants d’altres personatges que van omplir d’aventura la nostra infantesa. Potser ara la podríem reviure i compartir amb els menuts de la família, què us en sembla?


RATHMANN, Peggy. Bona nit, Goril·la. Barcelona: Ekaré, 2019. I1 EKA

L’hora d’anar a dormir acostuma a generar incidències a gairebé totes les cases i és que els adults i els infants no acostumen a coincidir sobre quina és l’hora adient per anar cap al llit a descansar. El protagonista d’aquest àlbum que us recomano és el vigilant d’un zoo que fa la seva ronda nocturna per desitjar bona nit a tots els animals i vigilar que aquests siguin a les seves gàbies, però no compta amb el petit goril·la que ja des de la portada ens mostra que farà una entremaliadura.

M’ha agradat molt l’àlbum, amb una estructura acumulativa que agrada molt als petits, les il·lustracions que ocupen la pràctica totalitat de les pàgines i estan plenes de detalls i de color. També ens van mostrant tot allò que el vigilant no veu i per tant ens fa còmplices de l’entremaliadura, provocant riures i somriures.

Us animeu a descobrir què fa el petit goril·la? I com acaba la història?


FIGUERAS, Emmanuelle. Olor animal. Barcelona: Zahorí books, 2019. I 59 FIG

L’olfacte és un dels nostres sentits, igualment que la vista, l’oïda, el gust, etc. Els animals també tenen sentits desenvolupats que els ajuden a escapar dels seus depredadors, trobar aliment, reconèixer un altre membre de la seva espècie, etc. Aquest àlbum de gran format ens parla de l’Olfacte i ens desvetlla que hi ha tot un món d’aromes, que els humans de vegades no percebem, i que són essencials per a la supervivència d’algunes espècies.

“Tots els mamífers tenen nas. Però la seva forma, o fins i tot el nom, varien d’una espècie a l’altra! L’elefant i el tapir oloren amb la trompa, el porc i el senglar amb el morro, el dofí i el catxalot amb el rostre, el cavall i l’ase amb els oronells, la vaca i el bisó amb els musells!”

La gràcia d’aquest àlbum està en la combinació d’il·lustracions i textos. Les il·lustracions combinen l’expressivitat i el realisme i els textos repartits en diferents requadres i solapes ens graduen la informació oferint diversos nivells de lectura.

Un llibre fantàstic per a petits naturalistes!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark