Cercar

Infantils recomanats



HALL, Kirsten. L'Abella de la mel. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, cop. 2019.I Natura

Àlbum il·lustrat que ens explica qui són les abelles, com viuen i quina és la seva funció dintre del nostre ecosistema, que resulta imprescindible per a la nostra supervivència.

En obrir el llibre trobem una petita abella, que va volant i buscant aliment, posteriorment en trobarem d’altres i finalment arribarem al rusc i descobrirem què hi passa i com les abelles transformen el nèctar en un preuat aliment: la mel.

El text ple de ritme i d’onomatopeies juga amb la tipografia per destacar algun aspecte remarcable. Les il·lustracions que l’acompanyen, d’Isabelle Arsenault, criden l’atenció tant a les pàgines on predominen els tons pastel com a les de color més contrastat. Si us hi fixeu veureu com també hi ha un predomini de les tonalitats groguenques que fa pensar en la mel.

Us recomano que el descobriu i que el llegiu en veu alta, la cadència rítmica del text i les onomatopeies, que poden anar repetint els petits, us farà passar una bona estona. També us farà aprendre i descobrir moltes coses sobre les abelles, aquests animalons que tant hauríem de protegir!


FRENCH, Jess. Salvem-los! Barcelona: Cruïlla, 2019. I 59 FRE

Àlbum de coneixements que ens convida a fer la volta al món per a descobrir-hi aquelles espècies que estan en perill d’extinció. Hi trobarem un mapa mundi on es destaquen les espècies afectades i el continent on viuen. A continuació una doble pàgina ens els presenta individualment i ens explica què amenaça o afecta a la seva supervivència com a espècie. Al final una altra doble pàgina ens parla d’espècies que també necessiten de la nostra ajuda per garantir-ne la supervivència i alguns consell per ajudar a protegir el nostre medi ambient.

Us el recomano molt especialment per als amants de la natura i també per conscienciar-nos en família sobre les amenaces que envolten al planeta on vivim.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark