Cercar

Recomanats



Potser aquests dies ens donen una altra perspectiva que abans amb el “corre, corre, corre” no en teníem. Digueu-me optimista, però perquè no veure aquest costat de les coses i aprofitar-ho?
Us explico això simplement perquè crec que en aquests temps de confinament podem aprofitar per a fer aquelles lectures més pausades, de rellegir, parar i pensar com passa sempre a la poesia. Així, que si em doneu la mà (metafòricament és clar), us faré un petit recorregut per l’E-biblio a veure si trobem quelcom encertat que us atragui d’aquest gènere.
Com sempre anem al panel de l’esquerra i busquem Matèries-Ficció- Poesia/teatre i Zas!!ja estem en un altre món. Els primers llibres que trobareu són poesies infantils. Avui ens centrem en aquests.

El primer que veiem es titula Un poema para cada día de primavera poesia de Vanesa Pérez-Sauquillo, publicat al  2020,  amb una selecció de poemes populars i d’autors importants. Compta amb les il·lustracions de  Raquel Díaz. El renaixement de la natura, els jocs, el sol, les flors.... Poc s’esperava l’autora una primavera com la que ens toca viure, tal com ens confessa quan parla d’aquesta obra. Voleu entrar?

A continuació trobem un altre llibre divertit a tope d’un autor clàssic que tots hem estudiat algun cop

"....El pedo es como un alma en pena
Que a veces sopla, a veces truena,
Es como el agua que se desliza
Con mucha fuerza, con mucha prisa."



No podia ser un altre que Quevedo, amb el Poema al pedo. Aquesta edició de Beascoa inclou el tex íntegre del poema i unes il·lustracions de Marisa Morea que l’acompanyen de manera genial. Una lectura poètica plena de sentit d’humor que sens dubte  ens faran riure a grans i petits.

Si continuem amb la poesia pels més petits de la casa trobem l’obra Versos de buenas noches que reuneix 11 poetes representatius del boom poètic espanyol: Defreds, Loreto Sesma, Irene G.Punto, Zahara.... La veritat és que la seva lectura m’ha sorprès gratament, us animo a llegir-lo amb els petits de la casa.



I Llegir una antologia poètica de Garcia Lorca? Manos de primavera , perfecte per llegir juntament amb els nens més grans de la casa. Aitor Sarabia és qui amb les seves il·lustracions poètiques dona vida a les metàfores “lorquianes”.

"En el crepúsculo
yo caminava
“dónde vas”,me decían.
“A cazar estrellas claras.”
Y cuando las colinas
Dormían, regresaba
Con todas las estrelles
En la espalda.
¡Todo el haz
De la noche blanca!"



 Aquest és només un petit tast de la poesia infantil que podem trobar a l’E-biblio. Tast que amb tot el meu cor us animo a que gaudiu, per acostumar als més petits a mirar a través del meravellós prisma de la poesia. I ja sabeu que quan s'acabi el confinament podreu trobar molts i molts llibres d'aquest gènere a la biblioteca. Ànims a tots!

Rosana Villagrasa Andrés



Share/Bookmark