Cercar

Infantils recomanats

 



AQUESTA CACA ÉS MEVA. Gusti. Nubeocho

Ens agrada l’escatologia, i als petits encara més. Caques, pets, mocs i tota mena de fluids corporals desfilen per diversos llibres infantils, alguns de tan coneguts com el clàssic La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap, de Werner Holzwarth o El Gran concurs de la caca, de Guido van Genechten.

En aquesta ocasió és en Gusti, al text i les il·lustracions, qui ens explica una història senzilla sobre una caca que genera una lluita entre dues mosques, la Lola i la Fiona. Però el que és realment divertit no és la baralla dialèctica, sinó la batalla absolutament demencial amb esgarrinxades de caca pertot arreu. Els nens i nenes i també els adults riuran de valent amb les expressives il·lustracions.

Potser jo li hauria demanat un final menys ensucrat, però és un bon final si algú busca allò que avui dia està tan de moda en els llibres infantils que és la utilitat. Per a què serveix aquest llibre? Doncs aquí hi trobareu les bondats de la col·laboració.





JO SÍ QUE SÉ DE VERITAT COM ES FAN LES CRIATURES! Monsieur Houch i Maria-Paz. Takatuka

L’escatologia ens agrada i també ens agrada molt saber com es fan les criatures. Aquest llibre pot satisfer molts dubtes sobre el tema i, a més, divertir d’allò més.

L’Emma té 9 anys, la seva mare li acaba d’explicar com es fan els nens i ella es disposa a explicar-ho al seu amic Juli. L’explicació és molt gràfica, amb dibuixos detallats de la figueta i de la titola per començar i una conversa divertidíssima entre els dos (“I llavors, la tita del señor s’allarga… / Com el nas de Pinotxo?”)

El format del llibre és horitzontal i moltes de les pàgines tenen un fons quadriculat que recorda les llibretes escolars. Els dibuixos estan fets amb traços de llapis i acolorits com si estiguessin fets per un nen o nena.

Al final s’acompanya d’un glossari que defineix totes les paraules que han anat sortint al llarg de les pàgines. Més info sobre l’escriptor i la il·lustradora a:

Monsieur Mouch 

Maria-Paz 


Rosana Andreu


Share/Bookmark