Cercar

Infantils recomanats

 



VISCA LES UNGLES DE COLORS. Alicia Acosta, Luis Amavisca, Gusti. Nubeocho

Encara que ens sembli mentida, avui dia les convencions i allò que està ben o mal fet segons la tradició heteropatriarcal continuen vigents, tal com s’explica en aquest àlbum escrit a 4 mans per Alicia Acosta i Luis Amavisca, i il·lustrat per Gusti.

Tal com diuen els autors, aquest llibre està basat en fets reals. Què passa quan el Joan es pinta les ungles perquè li agrada? Doncs que a l’escola li diuen que això és de nenes i això el fa avergonyir. Però passa que el dia del seu aniversari rep un regal molt especial.

Una història molt senzilla que ens mostra que no hi ha coses de nens i coses de nenes.

Us recomano seguir l'Alicia Acosta a les seves xarxes per a conèixer les seves propostes, tant literàries com de narració oral.




VULL NARRAR HISTÒRIES. Petra Bartíkova, Eva Obuková. Baula

Una proposta de Baula molt atractiva per a totes aquelles que estimem el món dels llibres i de l’edició.

Tal com s’explica al subtítol, és un llibre per a futurs escriptors, il·lustradors i periodistes, amb consells pràctics per a escriure, muntar la redacció d’una revista i crear còmics. El plantejament és per als més petits, ja que són suggeriments molt bàsics, i té l’atractiu que està molt il·lustrat i amb elements troquelats que conviden a explorar cada racó.




LA VIDA SECRETA DELS VIRUS. Ellas educan, Mariona Tolosa. Zahorí Books.

Al novembre vam incorporar al nostre catàleg La Vida secreta de les pupes, i ara toca un altre volum de la col·lecció. En aquest cas coneixerem, de la mà del col·lectiu Ellas educan i les il·lustracions de la Mariona Tolosa, tot allò que cal saber sobre els virus.

Tot i que l’edició és per als més petits, la informació que dona és tremendament útil, passant  des del catàleg de virus, a la història dels virus en els humans, i una part de Vertader o fals per conèixer de primera mà què hi ha de cert en el món d’aquests agents infecciosos.

L'última pàgina també ofereix unes quantes respostes a preguntes freqüents sobre els virus, per exemple: “Els virus són tan petits que es necessita un microscopi molt especial anomenat microscopi electrònic, per poder veure’ls. Ni tan sols el microscopi normal serveix”. Què diríeu? Vertader o fals?

Una proposta de Zahorí Books imprescindible en els temps que corren.


Rosana Andreu




Share/Bookmark