Cercar

Infantils recomanats

 



Hicotea. Lorena Álvarez. Astiberri

Hicotea és el segon volum de la sèrie Luces Nocturnas i té com a protagonista a la petita Sandy. Amb Luces nocturnas Álvarez va guanyar dues nominacions als Premis Eisner de còmic.

En aquesta ocasió la Sandy i les seves companyes van d’excursió a un pantà. S’allunya de les companyes i descobreix una closca de tortuga buida que la portarà a una altra dimensió en què coneixerà el fantàstic món de Hicotea.

El llibre combina el format còmic habitual amb il·lustracions més lliures i a doble pàgina amb molts dibuixos d’elements naturals. Ens agrada la barreja d’elements reals i fantàstics i també el fet que la protagonista sigui una nena, com en altres còmics actuals com ara l’Esmeralda de Sara Rojo, la Hilda de Luke Pearson o qualsevol de les noies que passegen pels llibres de la Raina Telgemeier.




Microbis monstruosos. Professor Marc Van Ranst. Takatuka

Continuen proliferant els llibres divulgatius sobre microbis i virus. En aquesta ocasió ens trobem amb un tractat sobre bacteris útils i virus dolents a càrrec de Van Ranst, un professor de microbiologia i immunologia a la Universitat de Lovaina.

Consta de 5 parts: Els microbis; com s’escampen aquests petits montres; per què el virus de la grip apareix any rere any; quins microbis poden arribar a ser mortals i una última part d’experiments pràctics.

Les il·lustracions de Sebastiaan Van Doninck són molt divertides i complementen les explicacions a la perfecció. També proposa diferents preguntes al final de cada part, la solució de les quals es troba al final del llibre.

 



La noieta daurada i altres contes. Mercè Rodoreda. La Galera

La Galera agrupa les narracions que Mercè Rodoreda va escriure per a nens i nenes i que va publicar al diari La Publicitat i la revista Moments entre els anys 1935 i 1937.

Són relats no coneguts pel gran públic, però molt recomanables per a conèixer una faceta diferent de la cèlebre autora d’Aloma i La plaça del diamant.

Hi trobem 21 contes que transiten entre les històries més reals i les màgiques, amb personatges propis de la literatura fantàstica com ara fades, bruixes o sirenes. L’edició és molt cuidada, tant pel que fa a l’enquadernació com a les il·lustracions romàntiques d’Albert Asensio.


Rosana Andreu




Share/Bookmark