Cercar

Recomanats

 



ELS MEUS VEÏNS. Susana Peix, Jordi Sunyer. Triqueta verde

La nostra secció Vivim igual continua creixent mes a mes. És una secció alimentada en col·laboració amb el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils per a l’educació igualitària, sense cap mena de discriminació.

En aquesta ocasió us presentem aquest llibre d’una companya bibliotecària, la Susana Peix, que ens explica una senzilla història sobre una nena que observa l’enamorament al seu voltant. Els seus veïns són homosexuals i es casen, però a ella no li ve de nou perquè ja sabia que estaven enamorats.

Potser sembla que no cal parlar tant de respecte avui dia, però les últimes agressions amb rerefons homofòbic ho desmenteixen, així que continuarem treballant per visibilitzar la diversitat des de la nostra modesta posició.

No puc acabar sense esmentar les expressives il·lustracions de Jordi Sunyer i l’acurada edició de l’editorial.







ON ÉS L'ESTEL·LA? Toni Galmés. Comanegra

Els fets de l’1 d’octubre van sacsejar Catalunya i van provocar diverses conseqüències, tant a nivell polític com social. Com explica l’editorial: “El procés català va avançar durant anys marcat per un factor que el diferenciava d’altres moviments populars i explicava força coses de la cultura catalana: el sentit de l’humor”.

Amb aquesta intenció humorística l’Estel·la, tal com fa el Wally des de fa anys, s’amaga dins les pàgines d’aquest llibre, entre onzes de setembre, vaixells decorats amb Piolins i altres paisatges propis de l’independentisme.

El llibre també proposa trobar altres elements apart de l’Estel·la com “una tapa de vàter reivindicativa”, “Un dictador prenent la fresca” o “En Partal i en Cotarelo”.

Nosaltres tenim la 5a edició d’un llibre que va provocar una querella per injúries per al seu autor i per a l’editor. Per sort la causa s’ha arxivat  i podem seguir buscant l’Estel·la i fent humor a la catalana.





BESTIARI. Newcat Ensemble. 

Un petit gran llibre. Es tracta d’una selecció de poemes d’animals de Josep Carner que s’acompanya d’un CD amb la recitació de Clara Segura i Pere Arquillué i acompanyament musical.

També hi podem trobar un pòster amb il·lustracions dels instruments que s’han fet servir per a les composicions musicals, com el tible, la dolçaina o els picarols.

És una obra molt coral ja que hi han participat també diversos il·lustradors gràcies a una beca del Newcat (The New Catalan Ensemble). I, a més, disposa de materials pedagògics relacionats descarregables des del web.





LA MEVA CASA AL BOSC. Laëtitia Bourget. Libros del zorro rojo

Àlbum en format acordió de 4 m. De llarg. Tenim un protagonista que fa un trajecte per arribar a la seva casa al bosc. Agafa diferents mitjans de transport, travessa diversos llocs i, quan arriba a casa, ens l’ensenya per dins.

Es pot llegir pàgina a pàgina o desplegar-lo al terra per veure’l en tota la seva dimensió i jugar a trobar diferents elements o a imaginar històries que succeeixen als diversos escenaris.

Una proposta per a llegir i jugar.


Rosana Andreu


Share/Bookmark