Cercar

Recomanats infantils

 



La Rebel·lió de les noies. Gemma Lienas i Laura Caldentey. Estrella Polar

La Gemma Lienas és una escriptora que seguim de fa temps i fins i tot vam tenir l’oportunitat de parlar-hi durant una sessió dels clubs de lectura infantil i juvenil. Sempre s’ha caracteritzat per la seva defensa del feminisme en general i en particular al món de la LIJ a través de la seva Carlota, protagonista dels Diaris de diferents colors segons la temàtica que s’hi tracta.

Aquest petit llibre que presenta ara és un concentrat de feminisme amb diferents reflexions sobre la situació de les dones i nenes avui dia. Són píndoles molt breus i també hi ha petits esbossos biogràfics de grans dones i consells d’autoafirmació. És molt interessant l’apartat "Alerta amb les persones antifeministes", que aporta arguments per a contrarestar els comentaris que afirmen que ser feminista és una ximpleria.

Un llibre breu, però amb idees molt clares i que guanya molt més atractiu amb les il·lustracions de Caldentey. Apte i necessari per a tots els públics.

 

La Simfonia dels animals. Dan Brown. Baobab

Dan Brown, l’autor de El Codi Da Vinci és també autor d’aquesta Simfonia dels animals? Doncs sí, no content amb ser un bestseller amb les seves novel·les, Brown fa aquesta incursió al món de la LIJ. Segons s’explica sempre ha estat captivat pels ritmes i les rondalles i fins i tot és músic.

La Simfonia dels animals presenta tota una sèrie de cançons relacionades amb els animals, com la dels gats sapastres o la cançó de bressol dels grills. El Mestre Mouse, que ens acompanya en tot aquest viatge musical, explica al començament que no és un llibre normal, sinó que escanejant el codi QR es pot accedir a la música i, per tant, escoltar el llibre.

Les il·lustracions de Batori són molt divertides i al final hi ha una sorpresa en forma de desplegable.


Atles: el gran viatge il·lustrat. Pascale Hédelin. Pati Aguilera. Zahorí Books

Aquest és un dels llibres que passa a augmentar el nostre espai d’Interculturalitat. La millor manera d’entendre’ns els uns als altres és conèixer diferents maneres de ser, de viure, de sentir.

L’Atles de Hédelin i Aguilera fa un repàs a països, banderes, monedes, mitjans de transport, indumentària i altres elements que caracteritzen els diferents països del món. Es divideix en continents i de cadascun ens aporta les dades rellevants, els monuments, les curiositats i la vida salvatge

La informació és molt bàsica, adreçada als més petits, però serveix per saciar la curiositat sobre la vida a altres parts del món i per poder conèixer les coses que ens fan singulars.

 

Rosana Andreu



Share/Bookmark