Cercar

Infantils recomanats

 


El Pintor cec. Xabier P. Docampo. Xosé Cobas. Kalandraka

El pintor cec ens proposa un conte a partir d’un quadre. Es tracta de L’Illa dels morts, d’Arnold Böcklin, del qual l’artista en va fer 5 versions diferents i, malgrat la curiositat que va despertar, mai va explicar què havia volgut representar i ni tan sols va ser ell qui va posar nom al quadre.

Docampo s’inspira, doncs, en aquest quadre misteriós per a crear una història romàntica amb regust tradicional i que acaba a l’illa dels morts. Cobas posa imatges a aquesta història, que comença amb colors càlids, i acaba amb tonalitats fredes, a conjunt amb el desenllaç.

Una oportunitat per a parlar d’art amb els nens i les nenes si es vol anar més enllà de la història inventada per Docampo.

 

El venedor de felicitat. Davide Calì. Marco Somà. Libros del zorro rojo

Calì ens torna a enamorar amb aquest venedor de felicitat. La felicitat és el producte que ven el senyor Colom a gust dels consumidors. N’hi ha que n’agafen pots grans, n’hi ha que n’agafen pots petits, n’hi ha que n’agafen un paquet i n’hi ha, fins i tot, que no en volen. Però el Senyor Colom no es fa mala sang, ell continua el seu recorregut fins que un dia un pot cau a terra i... què passarà?

Una història senzilla i màgica per a explicar fàcilment el concepte de la felicitat. Molt recomanable per a petits i grans. I no us perdeu les il·lustracions, precioses i plenes de detalls.

 

El curiós cas del castell del cel. Hiro Kamigaki. Blume

Blume ens porta un altre llibre de la col·lecció Pierre, el detectiu de laberints. En aquest cas, cal protegir l’Ou del laberint, que descansa damunt del pedestal del Castell del Cel, a Ciutat Canal. En Pierre i la Carmen seran els encarregats de fer-nos viatjar a través dels diferents escenaris i d’anar trobant les pistes del misteri del robatori de l’Ou.

És un llibre que es pot gaudir a diferents nivells: amb la història del Pierre i la Carmen, amb la recerca dels objectes amagats, amb els desafiaments especials i amb la contemplació dels petits detalls de les il·lustracions, que amaguen un munt de picades d’ullet.

Les propostes de Kamigaki i ICDesign són ideals per a regalar. Ja ho sabeu!


Rosana Andreu



Share/Bookmark