Cercar

Infantils recomanats

 



L’ànima perduda. Olga Tokarczuk, Joanna Concejo. THULE

Un llibre que convida a la tranquil·litat i a deixar les presses en un segon terme, a gaudir del moment i de les petites coses. El protagonista és un home que treballa molt i molt ràpid, de manera que tot al seu voltant es desdibuixa. Un bon dia, davant el mirall, no es reconeix i aleshores...

El text està bàsicament concentrat en una pàgina i la resta són les il·lustracions que Concejo ha concebut per a donar vida a la recerca de l’ànima del protagonista. Unes pàgines per a gaudir buscant petits detalls i un llibre, en definitiva, per a reflexionar.

Tokarczuk és Premi Nobel 2018 i amb aquest llibre va guanyar el Premi Bolonya Ragazzi 2018, menció especial en ficció.

 

Exploradores del arte moderno. Alice Harman, Serge Bloch. SIRUELA

Llibre de la col·lecció Las tres edades, de Siruela, i és que encara que el tinguem a la sala infantil, és un llibre per a totes les edats.

L’autora ha fet una selecció d’obres d’Art Modern (entre 1860 i 1960) que es troben al Pompidou de Paris i convida a llegir el llibre de manera no lineal, sinó fent l’ordre que convingui al lector, a més de reflexionar sobre cadascuna de les obres.

Trobem obres d’autors coneguts com Kandinsky o Basquiat, i altres menys conegudes, i Harman fa una petita explicació (no acadèmica) per a poder entendre-les i apreciar-les. Seria el cas de la roda de bicicleta de Duchamp que, segons ens explica, és una de les obres d’art modern més importants i dona peu a l’autora a reflexionar sobre els prejudicis pel que fa a aquest tipus d’art.

Les pàgines finals serveixen per a posar la línia temporal de l’art modern, amb les fites més importants, com ara el tret de sortida l’any 1878 a Paris i també hi trobem un glossari amb els termes més importants.

 

Atlas de historia. Thiago de Moraes. HARPERKIDS

Un altre atlas d’història. Però amb la característica, com diu l’editor al començament, que és molt divertit.

És un llibre en format gran, amb text i il·lustracions a càrrec de de Moraes i que conté mapes magnífics (autor dixit) de quinze civilitzacions extraordinàries.

Una d’aquelles obres que ve de gust fullejar sense ordre, començant per la civilització que ens agradi més (en el meu cas l’egípcia), i on trobarem molta informació geogràfica, històrica i sociològica.


Rosana Andreu


Share/Bookmark