Cercar

Infantils recomanats





On van quan plou? Gerda Muller. Ing Edicions

Família, pluja, natura. Aquests tres temes toca el llibre de Muller a partir d’una excursió que realitzen l’Esteve, que viu al camp, amb els seus dos cosins, que viuen a ciutat. L' excursió permet a l’Esteve explicar al Lluc i la Mariona diferents coses de la vida al camp i del comportament dels animals.

Quan cau la pluja, alguns animals desapareixen, però n’hi ha d’altres que gaudeixen amb el mullader, com el gos i els porcs.

Al final del llibre està explicat el fenomen de la pluja i també podem trobar informació sobre diferents espècies vegetals i animals que han aparegut durant l’excursió dels cosins: Els falciots, la saponària, el trèvol roig...

Un llibre per gaudir i per aprendre. I, sobretot, per a connectar amb la natura.

 

Mediterrània, un mar de músiques. Jordi Alsina i Lluís Ràfols. El dimoni pelut

Una proposta multicultural a través de la música, des del flamenc fins al fado, la música sefardita o la rumba catalana. També ens explica la importància de la música per a les diverses ocasions especials com ara cançons de noces, de bressol, per a fer més passadores les feines del camp...

Apart de la informació sobre la música en sí, també hi podem trobar petites biografies d’intèrprets. Així, desfilen per les pàgines del llibre la Carmen Amaya o Pep Gimeno “Botifarra”, artistes clàssics i artistes d’allò més actuals.

Molta informació i també moltes il·lustracions, a càrrec de Lluís Ràfols, que fan d’aquest llibre una bona iniciació al món de la música tradicional.

 

La botiga gegantina de la imaginació. Bistra Georgieva, il·lustracions de Mónica Carretero. Tramuntana

Un gegant va tenir una gran idea: obrir una botiga de la imaginació. Com que el llibre el protagonitza un gegant, tenim entre mans un llibre gegantí.

A través de les pàgines aquest gegant ens convida a mirar al nostre voltant i reflexionar sobre allò que veiem i donar nous usos a diferents objectes i coses que ens envolten. Per exemple, segons Georgieva els estels són “arracades que de vegades es posa el cel quan vol anar mudat i fer molta patxoca”.

El llibre es complementa amb unes il·lustracions molt acolorides i divertides de Mònica Carretero.

Un bon llibre per a regalar.


Rosana Andreu



Share/Bookmark