Cercar

Infantils recomanats

 



Els Garcia i el mur. Jaume Copons. Òscar Julve. Animallibres

Un nou llibre del tàndem Copons-Julve sobre l’amistat. La Duna intenta fer-se amiga del Lluc, el nou veí, però aquest no l’hi posa fàcil. Un mur de caixes separador serà el que, finalment, aconseguirà que tots dos es facin bons amics.

Una història molt senzilla sobre un tema que preocupa a grans i petits i que guanya molt amb les divertides il·lustracions de Julve. A més també ens mostra com pot ser de divertit jugar amb una cosa tan senzilla com una capsa. Els gats prou bé que ho saben.

 

Els llibres de la senyora Jella. Kathy Stinson. Marie Lafrance. Joventut

El mes d’abril acostumem a entrar com a novetats diversos llibres sobre llibres i aquest n’és un, ja que tracta la història real de la Jella Lepman. Lepman va viatjar per Alemanya el 1946 amb una exposició de llibres infantils d’arreu del món per a intentar oferir una visió de pau i de connexió entre els petits lectors a través de la lectura.

Els protagonistes són l’Anneliese i el seu germà Peter que, entre un panorama desolador, descobreixen l’exposició de la Jella, que no només presta llibres, sinó que fins i tot explica històries en veu alta.

Al final del llibre s’explica la història real i com la Jella va aconseguir crear una Biblioteca Internacional de la Joventut, la primera del món, amb prop de 30.000 llibres de préstec en més de 130 llengües diferents.

 

La vida secreta dels arbres. Moira Buterfield. Vivian Mineker. Cossetània

Dins la col·lecció Rondalles i curiositats màgiques de la natura, Cossetània proposa un acostament a la vida secreta dels arbres.

Podem aprendre coses sobre les llavors, les escorces, els animals que hi viuen, quins són els seus enemics, i tot això farcit amb contes tradicionals de diverses parts del món que ens demostren que el món natural també té la seva representació dins el món de la rondallística.

En les il·lustracions predominen els colors marrons i verds representatius dels arbres, i els personatges que hi apareixen són amables i riallers. Una bona dosi de positivitat i d’acostament a la natura. Em recorda una mica al llibre súpervendes de Peter Wohlleben que porta el mateix títol i que també és molt recomanable.



Rosana Andreu










Share/Bookmark