Cercar

Infantils recomanats

 

Clown. Quentin Blake. Meraki

A Blake el coneixem molt bé gràcies a Roald Dahl. Difícilment podem pensar en un llibre de Dahl sense que ens vinguin al cap les il·lustracions del seu dibuixant habitual. En tot cas, Sir Quentin Blake té vida més enllà de Dahl i ho ha demostrat suficientment il·lustrant altres autors i, fins i tot, els seus propis llibres.

En aquesta ocasió la història del pallasso de peluix comença malament quan una mare llença diverses joguines velles a la brossa. El pallasso aconsegueix sortir i revaloritzar la seva existència i la de la resta de joguines llençades.

És un llibre sense paraules que es “llegeix” molt fàcilment a través de les expressives il·lustracions i que té un missatge molt positiu però sense caure en la carrincloneria.

 

Toda mi familia. Gerda Raidt. Maeva Young

La familia també és la protagonista d’aquest llibre editat per Maeva Young. Dona valor als avantpassats per a poder conèixer el nostre present. Com es deien els nostres besavis, on vivien, quins trets físics tenien...

Aprendrem conceptes com generació, arbre genealògic, vincles, memòria i ho farem a través d’unes pàgines amb il·lustracions clàssiques que combinen els traços dels llapis de colors. La pàgina final planteja diferents hipòtesis sobre com serà el futur del món segons com nosaltres ens comportem en el present.

 

A casa meva som. Isabel Minhós Martins, Madalena Matoso. Takatuka

Takatuka torna a confiar en Martins i Matoso per a un llibre que, en aquesta ocasió, reflexiona sobre les famílies. I és un llibre inclusiu i multicultural, ja que a través de les pàgines va desplegant una visió molt àmplia dels diferents models de família posant en valor diferències físiques (amb referència a pigues, malalties, diferents colors de pell...) i també fent al·lusió a les diverses maneres de pensar i el fet que aquestes diferències no ens separen.

Les il·lustracions de Matoso són acolorides i envaeixen les pàgines de diferents maneres. Una manera de sorprendre al lector a cada volta de pàgina.


Rosana Andreu


Share/Bookmark