Cercar

Infantils recomanats

 



A Cambrils celebrem cada dos anys la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, amb diversos concursos i actes relacionats amb aquest concepte. Des de la biblioteca també ens hi afegim amb activitats i amb la compra de bibliografia específica. Aquest mes els llibres infantils recomanats també tenen el component gastronòmic.

 

Mira què menges. Patricia Geis

La il·lustradora Patricia Geis ja ens té acostumats als seus llibres originals i visuals, siguin propis o amb text d’altres autors. En aquesta ocasió ella s’encarrega de tot el concepte d’una proposta encaminada a ensenyar als més petits diversos temes relacionats amb l’alimentació.

Són dotze capítols en què parla de nutrients, calories, tipus d’aliments i quin impacte tenen sobre el planeta alguns comportaments relacionats amb l’alimentació. El text explicatiu, molt entenedor, s’acompanya de les seves il·lustracions acolorides i positives amb diferents troquelats que fan que sigui tant un llibre de consulta com un llibre de gaudi.

Al final es proposa el disseny d’un pla amb petites accions per a la cura del planeta i també una acció tan petita com significativa: plantar un arbre. I si comencem?

 

Què és ser vegà? Charlotte Willis

Willis és una divulgadora del veganisme en diferents mitjans i forma part de diverses organitzacions com Veganuary i The Vegan Society. Si bé és cert que cada cop més l’estil vegà està més present, també ho és que encara manca molta informació i l’autora ha volgut incidir en el públic més jove per tal de conscienciar sobre el canvi d’hàbits que les associacions veganes propugnen.

Són sis capítols curts, amb la informació bàsica que permet abraçar una nova manera de viure: Què és el veganisme, motius per ser vegà, tot el que cal saber, uns consells sobre nutrició, opcions veganes per al dia a dia i un últim capítol amb preguntes freqüents, falsos mites i receptes tan atractives com un pa de pessic de plàtan o uns nuggets vegans de tofu. Després de llegir el llibre, si hi ha algú convençut de passar-se al veganisme, es poden consultar els enllaços amb informació útil i receptes.

 

Vegetarià? Julien Baer. Sébastien Mourrain

El Romà Sucapà és el protagonista d’aquesta història i ens l’explica en primera persona. Resulta que un dissabte al matí, mentre mira tranquil·lament la televisió, dos pollastres amb jaqueta i ulleres truquen a la porta, li demanen que els acompanyi i es troba davant d’un judici que farà que es replantegi la seva alimentació. Però al cap d’una setmana tornen a trucar a la porta...

Un llibre per a reflexionar en clau d’humor sobre el vegetarianisme.


Rosana Andreu




Share/Bookmark