Cercar

Infantils recomanats

 



Tot el que sap l’Alejandro. Andrés Pi Andreu. Luis Castro Enjamio. Pagès editors

A l’Alejandro, que té vuit anys, els adults li diuen que no sap res de la vida, com a la resta de nens i nenes. Però ell sí que en sap de coses, i es proposa apuntar-les en un quadern (que no diari, ja que els diaris s’han de fer cada dia, i això és molt esclau), i així sorgeix aquest llibre amb 99 apunts que ens permeten conèixer, poc a poc, a tota la família de l’Alejandro, amb les seves virtuts i els seus defectes i tot el seu món.

L’autor és un escriptor, pedagog i editor molt conegut a Cuba, el seu país, que ha publicat molts llibres i també ha rebut una bona quantitat de premis, alguns de tan importants com el White Ravens de la International Young Library de Munic. Luis Castro Enjamio s’encarrega de plasmar en imatges l’univers de l’Alejandro amb uns dibuixos minimalistes, en blanc i negre, però molt expressius, que completen a la perfecció aquesta proposta de la col·lecció Nandibú.

Us deixo el que sap l’Alejandro de les paraules: “Avui he après una paraula nova. Es fa servir quan la veïna té dos cotxes, però no sap conduir, o quan el teu pare treballa en una gelateria i a tu els gelats no t’agraden. La paraula és...” Endevineu quina paraula és? La podeu trobar al capítol 37.


Herois de la natura. Joan de Déu Prats. Gemma Capdevila. Cossetània

El mes de maig celebrem la Setmana de la Natura amb un munt d’activitats arreu i, a la nostra biblioteca, amb una especial incidència en la compra de novetats relacionades amb el tema. El llibre que presentem va en aquesta línia, i ens convida a conèixer a vint persones catalanes que realitzen actes individuals però de gran importància per al medi ambient.

És un llibre editat per Cossetània, que ens té acostumades a un catàleg ple de propostes de totes les matèries i sempre ben interessants, i està escrit per Joan de Déu Prats amb il·lustracions de Gemma Capdevila. Per les pàgines desfilen gent tant coneguda com l’arqueòleg Eudald Carbonell o l’alpinista Araceli Segarra amb altres persones no tan conegudes, però igualment importants, com Helena Fuster, biòloga catalana presidenta de Greenpeace del 1996 al 2001, o Montse Castellà, que des de Tortosa fa activisme ecològic amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Un llibre interessant per a reivindicar que la feina individual pot provocar canvis i és que, com deia el Capità Enciam: Els petits canvis són poderosos!

 

Un cap de setmana súper espacial. Gaëlle Alméras. Nordica

Últimament les propostes editorials per als més petits s’omplen de llibres que naveguen entre diferents matèries i formats. És el cas d’aquest còmic que ens acosta al coneixement de l’astronomia.

L’Orni i la Castor visiten l’observatori del seu amic Rat. Està construït dalt d’un arbre i equipat amb tota la tecnologia necessària per a observar el cel, i és així com acaben coneixent tot allò que fa referència al sistema solar, la formació dels planetes i les curiositats de la lluna, entre altres.

Alméras és una autora i il·lustradora apassionada per l’art i la ciència i aquesta passió la va empènyer a documentar-se sobre l’espai i a crear un blog de difusió adreçat a infants. L’any 2015 se li va concedir una beca de creació que li va servir per a realitzar el còmic que estem comentant, amb la voluntat de plasmar els coneixements i fer-los atractius per als més petits. Jo crec que ho ha aconseguit.


Rosana Andreu



Share/Bookmark