Cercar

Recomanats a Ràdio Cambrils


Una setmana més us presentem dos àlbums que per la seva qualitat i bellesa segur que us agradaran.


WINTER, Jeanette. La Bibliotecaria de Basora. Barcelona: Juventud, 2010. I2 JOV

Àlbum il·lustrat basat en la història real d’Alia Muhammad, bibliotecària de Basora. Ens explica com durant catorze anys la biblioteca va ser un lloc de trobada per als amants dels llibres i la lectura, fins que va començar la guerra. Llavors Alia, amb l’ajut d’uns quants amics va intentar salvar el valuós fons de la biblioteca, traient-lo d’allí i repartint-lo per diversos indrets, entre els quals cases particulars.

Les il·lustracions són de Jeanette Winter, que tenen una aparença senzilla i plana, amb pocs ombrejats o profunditat, però precisament per això ens semblen més colpidors. Expliquen molt bé la història subratllant-ne els sentiments i les esperances.

Recomanat per a totes les edats i per a compartir en família, perquè a més de parlar de llibres i de lectura també és una història sobre el coratge i la determinació, l’amistat i el respecte, i evidentment de les conseqüències que comporta qualsevol conflicte armat.

Més informació a:

Editorial Juventud
Bloc Guieslectures
Bloc Quetecuentas
Web Peques y más



MALTBIE, P. Picasso y Minou. Barcelona: Juventud, 2010. I Art

Àlbum il·lustrat protagonitzat per Picasso i el seu gat, Minou. Ens trobem en plena època blava i amb les dificultats de Picasso perquè la seva obra sigui reconeguda i valorada, cosa que comporta dificultats econòmiques. La intervenció de Minou aconseguirà que Picasso superi la seva melangia i evolucioni cap al període rosa i el cubisme.

Les il·lustracions de Pau Estrada s’inspiren directament en quadres i fotos de Picasso, així com en personatges que li van ser propers. Estan farcides de detalls curiosos i divertits que poden interessar als més petits de la família.

Recomanat per a introduir els infants en el món de l’art i especialment en l’obra de Picasso, però per la seva qualitat el recomanem especialment a totes les edats. També als educadors.


Més informació a:

Editorial Juventud
Web icatfm
Mundoliteratura
El puchero de los cuentos


Share/Bookmark