Cercar

Bon cop de falç!


La novel·la guanyadora del Premi Nèstor Luján de Novel·la històrica, d'enguany, ha estat escrita a quatre mans per Ramon Gasch i Andreu González i està ambientada en la Guerra dels Segadors, que va sacsejar Catalunya durant més de dotze anys.

Aquesta guerra va tenir un episodi especialment sagnant protagonitzat per Cambrils, que commemorem anualment durant la Festa major de desembre i que coneixem popularment com el Setge. Aquest fet n’ocupa tot un capítol del qual extraiem aquest fragment:

“Era la nit del diumenge 16 de desembre, va calcular en Joan, mentre notava una esgarrifança que li recorria tot el cos. S’apropava la festivitat del naixement del Senyor i el setge ja feia alguns dies que durava, així que la població no podia estar en condicions de resistir gaire més temps. Una fortor de carn cremada es va fer pas a través dels narius i els va semblar repugnant fins i tot a ells, acostumats a tota mena de ferums.”

Malgrat la intensitat i la duresa dels fets narrats, que no s’obvia en cap moment, els autors aconsegueixen que el lector se senti atrapat per la història, pels sentiments i la mirada del seu principal protagonista, en Joan Martí, dotat de la fortalesa dels herois sense perdre, però, ni un bri d’humanitat.

En resum una novel·la que us recomano llegir i més si esteu vinculats a Cambrils d’alguna manera. Segur que no us deixarà indiferents!

D'altres informacions d'interès:
Guerra dels Segadors

Sobre la novel·la:
Editorial Columna
Ressenya
Web de Ramon Gasch
Web d'Andreu González
Revista CambrilsShare/Bookmark